11 Ocak 2022 Salı

Cemaat yurtları da tarikat evleri de derhal kapatılmalıdır! Enes Kara’nın hesabını soracağız!





Dün akşam saatlerinde yüreğimizi yakan bir video, haber sitelerine düştü. Enes Kara isimli genç bir arkadaşımız, ailesinin zoru yüzünden bir cemaat yurduna yerleştirilmiş ve orada kalmaya mecbur bırakılmıştır. Ve kendisi orada Ortaçağcı gericiliğin karanlığı ile baş başa kalmış, bu duruma daha fazla dayanamayarak intihar etmiştir.

Enes Kara, Ortaçağcı gericiliğin karanlığı yüzünden intihar etmeden hemen önce bir video yayınlamış ve videoda şunlardan bahsetmiştir.

“Şu an onların zoruyla cemaat yurdunda kalıyorum. Lisede ve ortaokulda yine böyle medreselere sıkça geliyordum, bazı tatiller de yatılı kalıyordum. O zamanlar da istemiyordum ama ailem zorluyordu ve haftada 1-2 gün geliyordum ya da yılda 1-2 hafta yatılı kalıyordum, çok da zor değildi. Bir de en fazla üniversiteye kadar gelirim zaten diye düşünüyordum.

“Burada vakit namazları zorunlu. Cemaat şeklinde kılıyoruz. Namazdan sonra ders var vs... 30 dakika sürüyor yaklaşık her vakit, günlük 1 saat burada olan kitaplardan okuman zorunlu. Haftanın 3 günü cemaat dersine katılman zorunlu. Yemekleri yine öğrenciler yapıyor, haftanın 1 günü temizliği yine biz yapıyoruz.

“Sabah namazıyla uyanıyorum, okula gidiyorum geliyorum, akşam namazı, yemek, okuma, yatsı namazı, cemaat dersi, sonra saat 10... Zaten ertesi gün tekrar 06.30 gibi tekrar namaza uyanıyorum. Pazartesileri böyle, diğer günlerde cemaat dersi yok, bir tek 08.00’de serbest oluyorum, hafta sonu da benzer yine; 3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum.

“Bu iki sorunu ayrı ayrı düşününce aslında katlanılamayacak şeyler değil ama bunları birleştirince tüm yaşama sevincimi alıyor, özgür hissetmiyorum kendimi, 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan...”

Bu olay ne ilktir ne de son olacaktır. Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce Mehmet Sami Tuğrul'da yine kalmak zorunda olduğu Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne (Alim Derneği) ait tarikat evinin Ortaçağcı gerici zihniyete sahip aşçısı tarafından başı kesilerek katledilmişti. Şimdi de bir başka gencimiz olan Enes Kara, bu Ortaçağcı gericilerin baskısı, zulmü, iğrençliği yüzünden intihar etti.

Ortaçağcı gericiliğin bu karanlık yüzü yıllardır biz Kurtuluş Partisi Gençliği’nin bildiği ve karşısında mücadele ettiği bir gerçek.

Yıllar boyunca saf, temiz, insancıl değerlere sahip gençlerimiz, bu Ortaçağcı gerici din tüccarlarının yurtlarında, evlerinde bilimden, sanattan, toplumdan uzak bir şekilde, sadece en iğrenç ve en gerici Ortaçağcı düşüncelerle kafaları zehirlenerek mecburen kalmışlardır.

Çünkü AKP’giller iktidarı tüm öğrenciler için insancıl şartlarda barınacak yurtlar yapmamıştır. Tam tersine; gençlerimizi tarikat evlerine, cemaat yurtlarına gitsin diye teşvik etmiş, onları bu karanlık cendereye hapsetmiştir.

Çünkü AKP iktidarı ülkemizdeki birçok gencin umudunu çalmış, gençlerimizi düzelmelerine imkân vermedikleri bir geleceğe mahkûm etmişlerdir.

Ancak AKP İktidarı ne yaparsa yapsın, biz Kurtuluş Partisi Gençliği’nin cemaat yurtlarına da tarikat evlerine de karşı mücadelesi durmadan sürecektir.

İnsanca yaşanılacak ve barınılacak yurtlar tüm gençlerin hakkı olana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Ve er geç Enes Kara’nın da cemaat yurtlarının ve tarikat evlerinin karanlığına boğulmuş diğer gençlerimizin de hesabını soracağız!

 

Ne Cemaat Yurdu Ne Tarikat Evi!

İnsanca Yaşanılacak Yurtlar İstiyoruz!

Enes Kara’nın Hesabını Soracağız!

11 Ocak 2021

Kurtuluş Partisi Gençliği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.