19 Aralık 2021 Pazar

AKP’giller iktidarının Ortaçağcı gerici politikalarına karşı gençliğin mücadelesi durmaksızın devam ediyor!


Bugün ülkemiz AKP’giller iktidarının hem Ortaçağcı gerici politikaları hem de ekonomi politikaları yüzünden tarumar olmuştur. İşçiler ve emekçiler, tüm halkımız yoksullukla boğuşmaktadır. Biz gençler de ülkemiz bu durumayken işçiler ve emekçilerden farklı koşullarda değiliz. Eğitim hayatımız boyunca derslerimizden önce geçim sıkıntısı derdine düşmekteyiz. İnsanca barınamıyoruz, insanca geçinemiyoruz.

AKP’giller iktidarının Ortaçağcı gerici politikalarına karşı sessiz de kalmıyoruz. Bulunduğumuz her alanda eylemler yapıyoruz. Bu düzenin böyle gitmeyeceğini haykırıyoruz.

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak bu eylemlerimizden bir tanesini “Gençliğin hakkı barınamamak, geçinememek değil insanca koşullarda yaşamaktır!” diyerek İstanbul Kadıköy’de gerçekleştirdik.

Eylemimiz “Yurt Kur, Uyuma Öğrenciye Yurt Kur!”, “Gençlik sömürü istemiyor!”, “Diplomalı işsiz olmak istemiyoruz!”, “İnsanca yaşanacak yurtlar istiyoruz!” sloganları ile başladı.

Eylemimiz Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Berna Yoldaş’ımızın sunumu ile başladı. Yoldaşımız, gençliğimizin geçinemediğini ve barınamadığını dile getirerek sözlerine başladı. İzmir Kınık’ta gerçekleşen maden faciasında yaralanan işçi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletti. Bu ve bütün işçi katliamlarının sorumlusunun Parababaları düzeni olduğunu vurguladı. Aynı zamanda 19 Aralık Maraş ve Cezaevleri katliamlarını lanetledi.



Parasız, eşit ve laik eğitim hakkımızdır!

Eylemimiz liseli yoldaşımızın konuşması ile devam etti. Halk Kurtuluşçu Liseliler adına konuşma yapan Hakan Yoldaş’ımız şunları söyledi: Bizler, her yönden geri kalmış bir ülkenin sistemce geride bırakılmış öğrencileriyiz. Biz öğrenciler yıllardır içi boş, yapmış olmak için yapılan bir sürü sınava girmek zorunda bırakılıyoruz. Bu sınavlar bizim zekâmızı ve yeteneklerimizi değerlendirmediği gibi bizleri genç yaşta strese sokuyor, enerjimizi sömürüyor ve en önemlisi hayatla bağımızı koparıyor. Bizleri donanımlı ve sınava hazır şekilde yetiştiremeyen, gerekli materyalleri sağlayamayan sözde eğitim sistemimiz, elimizi kolumuzu bağlayıp bizleri dershanelere mahkûm ediyor. AKP İktidarı ve avenesi el birliği ile eğitimi özelleştirerek gariban halk çocuğuna okumayı reva görmüyor. Parası olmayana okumak haramdır diyor. Halk Kurtuluşçu Liseliler olarak bulunduğumuz her alanda, okullarımızda AKP’giller’e ve gericiliğe karşı mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye devam edeceğiz.”



Gençliğin hakkı barınamamak, geçinememek değil insanca koşullarda yaşamaktır!

Kurtuluş Partisi Gençliği adına konuşma yapan Uğur Yoldaş’ımız şunları dile getirdi: “Bugün ülkemiz AKP’giller iktidarının hem Ortaçağcı gerici politikaları hem de ekonomi politikaları yüzünden tarumar olmuştur. İşçiler ve emekçiler bu geçim sıkıntısını ve yokluğu en sert şekilde hisseden toplum sınıfı olarak başı çekmektedir. Marketlerden alınan ürünlerin fiyatı doların artışına bağlı olarak her geçen gün bir önceki günü aratır hale gelmekte, kira fiyatları artmakta, emekçi halkımızın yoksulluğu derinleşmektedir. Öyle ki günün koşullarında açlık sınırı 3.890 TL, yoksulluk sınırı 13.013 TL olmuştur. Yani ülkemiz AKP’giller iktidarı yüzünden öyle bir felaket yaşamaktadır ki yoksul kalmamak için en az 13 bin TL maaş alıyor olması gerekmektedir. Çünkü ancak o şekilde temel ihtiyaçları olan gıda, barınma, ısınma, giysi gibi ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olabilir. Ancak tüm bu duruma karşın geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücret sefalet ücreti seviyesindedir. Biz gençler de ülkemiz bu durumayken işçiler ve emekçilerden farklı koşullarda değiliz. Çünkü ülkemizin gençlerinin ailesinde çalışanların çoğu da yine asgari ücret ile çalışmaktadır. Birçok evde gençlerimiz lise veya üniversite fark etmeksizin okulları sonrası eve bir maaş daha girsin diye en kötü ve güvencesiz koşullarda çalışmaktadır.”

Konuşmasına öğrencilerin barınamama ve geçinememe sorunları ile devam eden yoldaşımız gençliğin okumak için çalışmak zorunda olduğunu vurguladı. Üniversiteyi kazanan bir öğrencinin gittiği şehirlerde barınma sorunu yaşadığını bunun sebebinin KYK’nin öğrencilere insanca koşullarda yaşayacak yurt sağlamadığı olduğu dile getirdi. Yine aynı şekilde Üniversite öğrencilerine verilmeyen burslar sebebiyle KYK Kredilerine mahkum edildiğini ya da öğrencilerin okurken çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Uğur Yoldaş konuşmasında, AKP’giller iktidarının Ortaçağcı gerici politikaları yüzünden eğitim sistemimizin her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurguladı.



Yoldaşımız konuşmasının devamında biz Kurtuluş Partisi Gençliği’nin tüm bunlara karşı mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğimizi söyledi. Mücadelelerimizden bazı örnekler vererek bu konuşmasını şu cümlelerle destekledi: “Biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak şunları söylüyoruz;

Bilimsel, Demokratik ve Laik Eğitim İstiyoruz, diyoruz. Yurt Kur, Uyuma Öğrenciye Yurt Kur diyoruz. Çünkü öğrenci gençliğimiz için günün bir diğer önemli sorunu da yetersiz ve kalitesiz yurt sorunudur. O yüzden biz Kurtuluş Partisi Gençliği yıllardır “Ne cemaat yurdu ne tarikat evi, insanca yaşanılacak yurtlar istiyoruz” diyoruz. “Tarikata mürit olmayacağız” diyoruz. Ve bunu bir kez daha buradan şimdi de söylüyoruz. Yıllar önce, daha 2009 yılında Ne cemaat yurdu ne tarikat evi, insanca yaşanılacak yurtlar istiyoruz” diyerek partimiz gençliği İstanbul Taksim Meydanı’ndan başlayıp Ankara’ya şehir şehir eylem yaparak yürümüş ve nitelikli yurtlar istiyoruz diyerek Yurt-Kur Genel Müdürlüğü önüne gelmişti. Yurt-Kur Genel Müdürlüğü’nün önünde temsili yurt temeli atma ve 1 yıldır toplanan binlerce imzanın teslim edilmesiyle son bulacak olan kampanyamız; imzaların teslim edilmesinden sonra pankart açmak isteyen arkadaşlarımıza polisin yaptığı müdahale ve 43 arkadaşımızın gözaltına alınmasıyla son bulmuştu. Yoldaşlarımız hakkında davalar açılmıştı ancak hiçbiri bizleri mücadelemizden geri düşürememişti.

Aynı şekilde 2017 yılında “BOP’a, Ortaçağcı Gericiliğe ve Başkanlığa HAYIR!” diyerek partimiz gençliği Taksim Tünel’den Galatasaray Lisesi’nin önüne yürümüş, polisin engellemesi sonucunda da Galatasaray Lisesi önünde eylemimizi gerçekleştirmiştik. Yani hem okullarımızda hem sokaklarımızda yıllar boyu mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Dünyanın en kanlı emperyalist devleti ABD Emperyalizmine karşı da mücadele ediyoruz. Emperyalistlerin G-20 isimli orta doğuyu paylaşma zirvesinde Kurtuluş Partili gençler olarak emperyalistlerin temsilcilerinin karşısına çıktık, ülkemizden defolun diye haykırdık.”

Yoldaşımız konuşmasını bitirirken, AKP’giller ve ona benzer her türden Ortaçağcı gerici yapıya karşı en başta okullarımızda ve eğitim alanlarımızda bilimsel, demokratik, parasız ve laik eğitim mücadelemizi sürdüreceğimizi ve okullarımızı Ortaçağcı gerici kuşatmadan kurtaracağımızı dile getirdi.




Eylemimize halkımız ve gençliğimiz yoğun ilgi gösterdi. Ülkemizin çıkmaza sürükleyen AKP’giller’den kurtulmanın tek yolunun mücadele etmek olduğunu bir kez daha dile getirdik. Sloganlar eşliğinde başlayan eylememiz atmış olduğumuz şu sloganlar ile sona erdi. “Yurt Kur, Uyuma Öğrenciye Yurt Kur!”, “Gençlik sömürü istemiyor!”, “Diplomalı işsiz olmak istemiyoruz!”, “İnsanca yaşanacak yurtlar istiyoruz!”, “İşsizliğe, Pahalılığa, Zamma Zulme Son!”, “AKP, İşsizlik, Pahalılık, Zam, Zulüm Demektir!”, “Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!” 

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak ülkemizde ABD ve AB Emperyalizmine karşı Antiemperyalist mücadelemizi vermeye, ülkemizi tam bağımsız bir ülke halene getirene dek devam edeceğiz.

19 Aralık 2021

 

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.