14 Haziran 2020 Pazar

YÖK iki buçuk milyon öğrencinin hayatını riske atmamalıdır, YKS ileri bir tarihe ertelenmelidir! Gençlerimizin hayatı sizin yanlış kararlarınıza bırakılamaz!


Bildiğimiz gibi YÖK koronavirüs sürecinin başlarındayken üniversite sınavlarını hastalık sebebiyle Temmuz sonuna ertelemişti ancak daha sonra AKP iktidarının normalleşme politikalarına ayak uydurarak sınav tarihini Haziran ayının 27 ve 28’ine geri aldı. Ancak bugün Milli Savunma Üniversitesinin sınavına giren öğrencilerin yaşadıkları, bizlere acil olarak YKS’nin ertelenmesi gerektiğini kanıtlamıştır.
Bugün girilen sınavda öğrencilerin birçoğunun dile getirdiği çok önemli eksiklikler bulunmaktaydı.
Bunların başında ise okul bahçelerinin çok kalabalık olması, sosyal mesafe kuralına uyulmaması, toplu taşımaların çok yoğun olması ve özellikle sınava giriş esnasında birçok okulda gerekli özen gösterilmediği için maske ve dezenfektan dağıtımı sorunları yaşanması, sınav sırasında bazı öğrencilerin maskelerini çıkarıp sınava devam etmesi ve onlara herhangi bir uyarının yapılmamış olması, sınav salonlarının bir kısmında gerektiğinden daha fazla sayıda öğrencinin bulunması bugün girilen sınavın sadece belli başlı olayları oldu.
Daha birçok sorun öğrenciler tarafından sosyal medya üzerinden de dile getirildi. AKP iktidarı ve onun maşası olmuş YÖK ise bugün yaşananlar hakkında herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etti. Yüz binlerce öğrencinin hayatını sözde normalleşmeleri uğruna hiçe sayan AKP iktidarına şunu demeliyiz ki; bugün açıklanan vaka sayıları tekrardan 1500’ün üzerine çıkmış durumda ve bu sayı her geçen gün artacak, ikinci dalga ihtimali ise çok yüksek. Tüm bunların sorumlusu ise normalleştik yalanına uyduran AKP’giller’dir.
Her geçen gün artacak olan bu riski bile bile iki buçuk milyon öğrencinin gireceği YKS’nin açıklanan tarihte yapılması öğrencilerin hayatlarını hiçe saymaktadır. Ülke genelinde oluşabilecek riski yok saymaktadır, insanları göz göre göre virüse maruz bırakmaktır. Bu kabul edilebilir bir şey olmaktan çok uzaktır. Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, gençlerimizin ve doğal olarak tüm insanlarımızın hayatını büyük bir riske atacak YKS’nin ancak gerçek anlamıyla normalleştikten sonra yapılması gerektiğini savunuyoruz.
İktidar’a ve YÖK’e sözümüzdür; milyonlarca öğrencinin hayatını riske atamazsınız, onları virüsün yayılma ihtimalinin yoğun olduğu zamanlarda bir arada bulunduramazsınız. Bu yanlışınızdan geri dönün, insanlarımızın hayatını riske atmayın. YKS’yi ileri bir tarihe erteleyin.
Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.