5 Mart 2018 Pazartesi

Hugo Chavez Yoldaş, kavgamızda yaşamaya devam ediyor…

“İnsan ırkını kurtaralım, ABD imparatorluğunu bitirelim.”
Bu söz, 2013’te bedence aramızdan ayrılan Chavez Yoldaş’ımızın sözüdür. Chavez Yoldaş 5 yıl önce bugün, yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Ancak bizlere onurlu bir yaşam ve Bolivarcı, demokratik bir Venezuela bıraktı.
Emperyalizme karşı sarsılmaz duruşu, halkına olan büyük inancı, dünyanın başhaydutu olan ABD Emperyalistlerinin temsilcisini ülkesinden kovması, halkı ve ülkesi için yaptığı daha birçok uygulama, gerçek bir devrimci olan Chavez Yoldaş’ın bizlere örnek olan kararlılığıdır.
İktidara geldiği andan itibaren başta ABD Emperyalizmi olmak üzere diğer emperyalist devletlerin saldırılarına, darbe girişimlerine, iftiralarına karşın bir an bile onların gerçek yüzünü haykırmaktan vazgeçmedi, yaptığı her konuşmada emperyalizmi mahkûm etti. Emperyalizmin gerçek yüzünü, katliamlarını, vahşetlerini, Ortadoğu’yu kana bulamasını teşhir etti. 2008 yılında ülkesindeki Başhaydut ABD Emperyalizminin kanlı temsilcisini kovarken şunları söyledi:

“Kahrolası Yankee’ler! Biz onurlu bir halkız. Kahrolun, yüzlerce, binlerce defa! Kahrolun, yok olun. Biz Bolivar’ın çocuklarıyız. Ne pahasına, hangi koşulda olursa olsun, özgür kalmak istediğimizi anlayın artık. Yok olun, defolun gidin.”
İşte Chavez Yoldaş bu derece yürekliydi, cesaretliydi. Venezuela Halkının ve Dünya Halklarının başdüşmanı ABD Emperyalizmine karşı.
Hugo Chavez Yoldaş, ABD Emperyalizmine ve yerli işbirlikçilere karşı mücadelesinde asla tereddüt etmedi, geri adım atmadı, kararsızlığa, umutsuzluğa düşmedi. Yiğitti, Cesaret Vatanına sahipti, ataktı, gözü karaydı, yurtseverdi, her şeyi göze almıştı ve halka karşı da çok mütevazı bir devrimci önderdi. Kutsal bildiği Halkın Davasına hep; kararlılıkla, inançla, hırsla sahip çıktı, bu uğurda mücadeleyi hiç yavaşlatmadı.
Chavez Yoldaş, iktidara geldiği andan itibaren halkının tüm sorunlarıyla ilgilendi. Sağlık sorunlarını Kübalı doktorların büyük yardımlarıyla çözdü. Yoksul halkın büyük bölümünü hastanelerle, doktorlarla tanıştırdı. Mahallelere halkın sağlığıyla ilgilenecek sağlık ocakları açtı, ölümlerin, özellikle çocuk ölümlerinin önüne geçti. Bolivarcı Devrimi ülkesinin her alanında yaygınlaştırdı.
Chavez Yoldaş, öncesinde ciddi bir sorun olan okuma-yazma sorununu yine Kübalı yoldaşların eşsiz desteğiyle sıfıra indirdi, ortadan kaldırdı. Eğitimi tamamen parasız hale getirdi. Binlerce yeni okul inşa edildi. Bolivarcı Devrim, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdı, Bolivarcı Üniversiteler kurdu, genç nesilleri tamamen bilimsel olan bu eğitimden hiçbir ayrım gözetmeksizin yararlandırdı.
İşte Chavez Yoldaş, Misyonlar yoluyla daha fazlasını sayamayacağımız kadar yeni devrimler gerçekleştirdi ülkesinde. Halkçı Devrimi yarattı ve yaşattı ülkesinde.
Kendisinden sonra gelen Maduro Yoldaş da Chavez’in devamcısı oldu. Emperyalizme karşı o da aynen önderi Chavez Yoldaş gibi haykırdı. Emperyalizm ülkemizi yıkmak, Bolivarcı Cumhuriyet’i ortadan kaldırmak istiyor, dedi. Emperyalizmin paralı ajanlarına, karşıdevrimci propagandalara ve ülkesinde tezgâhlanmaya çalışılan Amerikancı darbeye direndi ve alaşağı etti ABD Emperyalizminin paralı uşaklarını. Devrimi ayakta tuttu. “Yeni ve daha güçlü bir devrimin zamanı gelmiştir” diyerek meydan okudu ABD Emperyalizmine... Chavez Yoldaş’ın yolundan gitti.
Ve biz inanıyoruz; Venezuelalı Yoldaşların başaracaklarına, yeneceklerine, yeniden umut olacaklarına, yeniden sol rüzgârları estireceklerine, emperyalistlerin gururunu kıracaklarına.

Selam Olsun Ölümsüz Yoldaş Chavez’e!
Selam Olsun Emperyalizme Karşı Savaşanlara!

05.03.2018


Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.