11 Mart 2018 Pazar

Berkin Elvan’ı Anmak için gerçek Antiemperyalist olmak gerekir


     
 Daha 15 yaşındayken ve bakkala ekmek almaya giderken kafasına isabet eden bir gaz kapsülü aldı onu bizden. Berkin 269 gün süren yaşam mücadelesinden ne yazık ki mağlup ayrıldı. Ve 11 Mart 2014 tarihinde aramızdan ayrıldı.
Peki, kimdi Berkin’in katilleri?
Emperyalizm ve onun yerli işbirlikçiliğini yapan AKP'giller.
Acımasızca ve insanlık dışı saldıran polisler tarafından katledildi Berkin Elvan.
Peki, niye saldırıyordu polis?
Şanlı Gezi İsyanı’mızda; İstiklal Caddesi’nde toplanan yüzbinlerce insanımız “Faşizme Karşı Omuz Omuza!”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!” diye bağırıyordu.
Bu bağırış, Mustafa Kemal ve Laiklik düşmanı AKP’giller’e karşıydı.
Bu haykırış; Ortaçağcılığa, Laik Cumhuriyet’in kerte kerte yıkılmasına karşı bir öfkeydi.

İşte buna dayanamıyorlardı. Korkuyorlardı, işgal ettikleri yerden halkın onları indirebileceğini görmüşlerdi. Çünkü şairin dediği gibi “Hiçbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu”.
AKP’giller’in asli görevi tam olarak ülkeyi Büyük Ortadoğu Projesi'ne (BOP) hazırlamaktır. Şu an Türk Ordusu’na yaptırılan “Zeytin Dalı” operasyonu bundan ibarettir.
AKP’giller’in ülke topraklarını veya güvenliğini düşündüğü falan yoktur. Bu konuda samimi olmadıkları, ülkenin batısında, yani Çeşme, Bodrum, Didim sınırları içinde bulunan 18 adamız ve bir kayalık tam 14 yıldır Yunanistan tarafından işgal edilmişken hiç seslerinin çıkmamasından anlaşılıyor.
Ülkemiz her geçen gün Ortaçağ karanlığına götürülüyor. Eğitim sistemi her geçen gün değişip daha kötüye gidiyor, çocuklarımız gerici yurtlarda tecavüze uğruyor. Okula gitmesi, sokakta oyun oynamaları gereken yaşlarda evlendiriliyorlar ya da meydanlarda patlayan bombalar tarafından katlediliyorlar. Bunun temel sebebi ise kapitalist sistemin son aşaması olan emperyalizmdir.
Berkin Elvan’ı anmak ve çocuklarımızı bu cehennemden kurtarmak için azılı Antiemperyalistler olmak zorundayız.
Bu ölümsüz devrimci, Kahraman Gerilla Che’nin de haykırdığı gibi; “İnsan soyunun en büyük düşmanı Kuzey Amerika Birleşik Devletleri'ne” karşı yapılan yoklama çağrısına, “ben buradayım”, demekten geçer. İkirciksiz, şartsız ve her koşulda... Haksızlıklara, bu zalim düzene karşı örgütlü mücadele etmekten geçer...
Biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, bulunduğumuz her ortamda; sokakta, okulda, mahallelerimizde örgütlenerek, Berkin Elvan ve diğer bütün çocuklarımız için mücadele edeceğiz.
Biliyoruz ki bu insanlığın en onurlu mücadelesi olan sosyalizm zafere ulaşacak.
Ve bizler AB-D Emperyalistlerini bir daha geri gelmemek üzere bu topraklardan kovacağız.

Berkin Elvan Ölümsüzdür!
Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!
Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!

11.03.2018

Kurtuluş Partisi Gençliği

Halk Kurtuluşçu Liseliler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.