4 Aralık 2016 Pazar

Kahramanlar Ölmez! Fidel Yoldaş Kavgamızda Yaşayacak!

Bugün, Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, 57 yıldır ABD Emperyalizmine meydan okuyan, Dünya ezilen halklarına umut olan, Sosyalizmin yenilmediğinin dimdik ayakta olduğunun somut kanıtı olan Küba’nın Önderi, tüm Dünya halklarının Kumandan’ı Fidel Castro Ruz Yoldaş’ın taziyesi için Kübalı yoldaşların yanında, Küba Büyükelçiliği'nde idik.
Taziye için ayrılan alana gittiğimizde bir kez daha gördük Fidel Yoldaş’ın görevini layığıyla yerine getirdiğini. Halkımız Kumandan’ın taziyesi için oradaydı, yediden yetmişe taziye defterine düşüncelerini aktarmak için bekliyordu.
Biz de taziye defterine duygularımızı yazmadan önce Küba Büyükelçiliği görevlisi Yoldaşlara Kumandan’ın bizim için önemini; bedence aramızdan ayrıldığında hissettiklerimizi anlattık. Sınırların bir anda ortadan kalktığını, aramızda olan binlerce kilometrelik mesafenin yok olduğunu, sanki hergün gördüğümüz beraber mücadele ettiğimiz bir Yoldaşımızı, yılmaz bir devrim neferinin bedence aramızdan ayrılmasının hüznünü anlattık.


Kübalı Yoldaşlara yalnız olmadıklarını; Partimizin Küba Halkı ve Önderliği ile dayanışmayı büyük bir devrimci görev bilip bunun bulunduğu her ortamda yıllardır mücadelesini verdiğini aktardık. Ardından ise Küba’nın yoldaşlarının tüm dünyada ve ülkemizde olduğunu, Kurtuluş Partisi Gençliği olarak hepimizin birer Fidel olmaya çalıştığımızı ve Kumandan’ın “İnsanlık eninde sonunda tek bir Sosyalist aile olacak” sözünü hatırlatarak mücadelenin zafere kadar süreceğini söyledik.
Kübalı Yoldaşlar ise bize Kumandan bedence aramızdan ayrıldıktan sonra Küba halkının Önderlerine nasıl bağlı olduklarını, Kumandan’a verdikleri Devrimin korunması mücadelenin sürmesi sözlerini anlattı. Emperyalizmin tüm saldırılarına direndiklerini ve direneceklerini anlattılar bize. Ki bunun da Küba Halkının Fidel’in bedence aramızdan ayrılışından sonra nasıl meydanlara koştuğunu Önderlerinin ardından nasıl yas tuttuğunu o insan sellerinin tüm dünya halkları tarafından görüldüğünü aktardılar.
Daha sonrasında Komutan için açılan taziye defterine duygularımızı aktarma onuruna sıra gelmişti. Biz de duygularımızı şöyle aktarmaya çalıştık:
“Sevgili Kumandanımız Fidel Castro,
“Senin Devrimci kişiliğin Emperyalizme karşı mücadele eden tüm Dünya halklarının kalbinde yaşamaya devam edecek. Aramızdan bedence ayrıldığın günden itibaren Asya’dan Afrika’ya Halklar senin için yasta. Halklar onlar için ödediğin bedellerin farkında. Biz de Türkiyeli Devrimciler, Kurtuluş Partililer olarak mücadeleni sürdüreceğimize söz veriyoruz. Dünyanın tek bir Sosyalist aile olmasına kadar savaşacağız. Ve zafer mutlaka bizim olacak.
“Hasta La Victoria Siempre Comandante.”
Elçilikten ayrılırken Kübalı Yoldaşlarla birlikte Kumandan’ın huzurunda bu anımızı ölümsüzleştirmek için hep beraber fotoğraf çektirdik. Kübalı Yoldaşlar, bizi içten, yoldaşça bir şekilde uğurladılar. Elçilikten çıkarken hepimizin aklında Ölümsüz Devrimci Lenin’in şu sözleri vardı: Hiç bir şey insanları aynı dava uğruna mücadele etmek kadar yakınlaştıramaz.
Sözümüzdür Fidel Yoldaşa insanlığın hak ettiği eşitlik, adalet, kardeşlik düzenini yani Sosyalizmi kuracağız. 03.12.2016

Fidel Castro Yoldaş Ölümsüzdür!
Yaşasın Sosyalist Küba
Yaşasın Sosyalizm

Ankara’dan 
Kurtuluş Partisi Gençliği




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.