24 Aralık 2015 Perşembe

Üniversitelerimizde Ortaçağcı-Gericiliğe Geçit Vermeyeceğiz!

Tayyipgiller’in, ABD Emperyalistlerinin “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ” Planı doğrultusunda yarattığı ve Ortadoğu’ya sürdüğü Ortaçağcı çetelere silah yardımı yaptığı bilinen bir gerçektir. AKP, kendisi ile aynı ideolojik tarafta bulunan bu çetelere silah yardımı yapmakla kalmıyor, bunların Türkiye’de çalışma yapmalarına izin vererek, örgütlenmelerinin yolunu açıyor, Ortaçağcı yetiştirilmesine olanak sağlıyor.
ABD Emperyalistleri, sömürü düzenlerini daha iyi sürdürecekleri; “Bin Devletli Dünya” isteği doğrultusunda, Ortadoğu’da, Asya’da ve Afrika’da bulunan devletlerin parça parça bölünüp yeniden şekillenmesi demek olan BOP’u hayata geçirmek için halklara zulme ve gözyaşına boğmaktan geri durmuyor. Bu hain planı doğrultusunda, Yugoslavya’yı, Irak’ı, Libya’yı içlerinde millet ve mezhep karşıtlığı çıkartarak bölen ve burada çıkarttıkları “iç savaş” nedeniyle milyonlarca mazlum insanın canına kıyan Emperyalistler, hâlâ üzerinde durduğu Suriye’yi şu anda bilfiil bölmüş durumda ve insanlar hâlâ acımasız bir şekilde katlediliyor.

Kurtuluş Partisi Gençliği
AB-D Emperyalistleri, Suriye’den sonra Türkiye’ye gözünü dikmiş durumda. Daha öncesinde “Yeşil Kuşak Projesi” ile “CIA İslamcıları”nın temelinin atıldığı ülkemiz, AKP iktidarında bu parçalanmaya daha da yaklaştırılıyor.
ABD Emperyalistleri, BOP’u işletecek kişilerin örgütlenmesi çalışmasına durmadan devam ediyor. Bu çalışmalardan birini de AKP eliyle, bulunduğumuz Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştiriyor. Suriye’de savaşacak Ortaçağcı gericilere çağrı yapmak ve bu projenin Türkiye’de geçekleşmesini sağlamak, Ortaçağcı gericiler yetiştirmek için bir konferans verilecek üniversitemizde.
Sözde, Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği Başkanı olan Mehmet Ali Öztürk, Cuma günü Milli Kültür Topluluğu çatısı altında“Türkmen Direnişi ve Suriye Gerçekleri”  adlı bir konferans verecek. Bu konferansın duyuru afişinde de açık bir şekilde görüldüğü gibi, bu kişi dernek başkanı sıfatı ile, -afişte de olduğu gibi- eli silah tutacak Ortaçağcılar arıyor. Mehmet Ali Öztürk’ün, Suriye’de faaliyet gösteren “Muntasır Billah Tugayı”  ile bağlantısı olduğu biliniyor. “Türkmen Direnişi”  adı altında Ortaçağcı çetelerin propagandasını yapıp, “Suriye Geçekleri”  adı altında ise AB-D’nin ortaya sürdüğü BOP Planının üstünü kapatmaya çalışacaklar.
Biz devrimci öğrencilerin yaptığı etkinlikleri baltalamak için elinden geleni yapan; bilim, sinema, tiyatro gibi etkinliklerimize tahammül edemeyen, anayasal hakkımız olan yürüyüş hakkımıza bile izin vermeyen Üniversite Rektörlüğü, söz konusu gericiliğin yayılması olunca, okulda etkinlik yapılmasına izin veriyor.
Biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak diyoruz ki; Halklara gözyaşı ve kan getirmekten başka bir şey olmayan, ABD Emperyalistlerinin bu projelerine her daim karşı olacağız. Türkiye’yi, Yeni Sevr bataklığına sürüklemek isteyenlere geçit vermeyip, İkinci Kurtuluş Savaşı’mızı zafere ulaştıracağız. 24.12.2015
Akdeniz Üniversitesi’nden


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.