24 Ocak 2015 Cumartesi

Biz Bitti Demeden Bu Dava Bitmez!

Ali İsmail Korkmaz’ı  döve döve öldürdüler!
Öldürenlere kısacık ömrü kadar ceza vermediler!
Gezi İsyanı’mızın şehidi Ali İsmail’imiz
İnsan suretli vicdansızlar tarafından acımasızca döve döve katledilen fidanımız…
Nasıl da güzel bakıyordu geleceğe kara gözleriyle.
İnsanın için ısıtan bakışlarıyla…
Ne kocaman yürekli bir insandı!
Babası anlatmıştı ilk duruşmada:
“Ali İsmail kadar insanları, doğayı, hayvanları seven kimse yoktu. O herkese yardım ederdi. Çocukları alır huzurevine ziyarete gider, engelliler için kapak toplar, yılana bile kıyamazdı.
“Biz onu Eskişehir’e kefenle dönsün diye göndermedik. Bu dava sadece bizim değil tüm Türkiye’nin davasıdır! Biz oğlumuzla gurur duyuyoruz!” demişti.

Evet bu dava hepimizin davasıydı!
Davamıza sahip çıkmak için Avukatlarımız ve Yoldaşlarımızla karar duruşması için Kayseri Adliyesindeydik. Şehir dışından destek için gelenler yine durduruldu Kayseri girişinde. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya onlarca avukat, milletvekilleri, gazeteciler, baro başkanları katılmıştı. Dışarıda da bekleyiş sürüyordu.
Sanık polislerden Mevlüt Saldoğan hastalık bahanesi ile nedeni ile gelmemişti duruşmaya. Görüntülü yöntem ile katıldı duruşmaya. Hâkim: “Öncelikle geçmiş olsun Mevlüt Bey” diyerek başladı sözlerine. Bu bile davanın nasıl sonuçlanacağının işareti idi.
Sanıklara son sözleri soruldu.  Mevlüt Saldoğan: “Gerçek bir katil aranıyorsa, katil halkı sokağa dökenlerdir” dedi. Salondan tepkiler yükseldi. Bu Gezi İsyanı’na duydukları nefretin göstergesiydi. Gezi İsyanı’na öfkeleri dinmiyordu. Her fırsatta kusuyorlardı kinlerini. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ettiler en ufak bir utanç, pişmanlık duymadan Tayyipgiller gibi. Mahkeme karar vermek üzere 1 saatlik bir ara verdi ve kararını açıkladı:
Polis olan sanıklar Mevlüt Saldoğan hakkında TCK 86/1-3 yollamasıyla 87/4-2’den neticeten 10 yıl 10 ay, Yalçın Akdoğan hakkında TCK 86/1-3 yollamasıyla 87/4-2’den neticeten 10 yıl, sivil ve esnaf olan sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever hakkında TCK 86/1 yollamasıyla 87/4-1’den neticeten 6 yıl 8 ay, Ebubekir Harlar hakkında TCK 86/1 yollamasıyla 87/4-1 ve 39/1.2 uygulanmış haliyle neticeten 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmiş, sanık polislerden Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin hakkında beraat kararı verildi, tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut hükümle birlikte tutuklandı, Ebubekir Harlar dışındaki diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Aslında Savcılık tarafından verilen esas hakkında mütalaada sanık polis Mevlüt Saldoğan için, Türk Ceza Kanunu (TCK) 81/1, 53/1 maddeleri gereğince “Kasten İnsan Öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmesi istendi. Oysa ki verilmesi gereken ceza “eziyet çektirerek kasten adam öldürmek”ten verilmeli idi. (10 yıl 10 ay hapis cezası verilen polis memuru Mevlüt Saldoğan 4 yıl 2 ay hapis cezası yattıktan sonra denetimli serbestlik kapsamında tahliye olacak.)
Karar açıklanır açıklanmaz salondan tepkiler, sloganlar, çığlıklar yükseldi. İşkence ile adam öldürmek ödüllendirilmişti.
Ancak Tayyipgiller’in hukuk bürolarından başka ne beklenebilirdi ki? Oynanan bir tiyatroydu. Onu da başarıyla oynamışlardı. Şemsiyeleri de hazırdı. Kararın sonucunu bildikleri için önceden hazırlamışlardı şemsiyeleri. Öyle ki kimse bir şey yapmadan hâkimler şemsiyelerini açıp salondan kaçtılar.
Yeni Türkiye’nin yeni Şemsiyeli Adaleti!
Hırsızları, katilleri Aklayan, ödüllendiren, şemsiyeyle kaçan Adalet!
Mahkeme çıkışı avukatlar ve Ali İsmail’in ailesi kitleye basın açıklaması yaptı. Emel Ana; “Ben oğlumu kara toprağa verdim, onlar ellerini kollarını sallayıp birkaç yıl yatıp çıkacaklar. Türkiye’de adaletin olduğuna inanmıyoruz. Adalet’e olan güvenimiz sarsıldı. Bir gencin hayatı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.
Emel Ana…
Evlat Acısının bir hançer gibi yüreğine saplandığı, her gün kanayan, 10 yıl 20 yıl birden yaşlanan…
Ama davanın başından beri dik duruşunu asla bozmayan, katilleri bakışlarıyla yargılayan, cezalandıran Emel Ana…
Sloganlar yükseldi: “Ağlama Anne, Evlatların Burada!”, “Hepimiz Ali İsmail’iz, Bir Gider Bin Geliriz!”, “Biz Bitti Demeden Bu Dava Bitmez!”
Polis saldırdı vahşice yine. Gaza boğdu her tarafı. İki kişi yaralandı. Ama sloganlar dinmedi:
“Biz Bitti Demeden Bu Dava Bitmez!”
Bitmeyecek…
Halkın Adaleti gerçekleşene dek!
23.01.2015
 Kayseri’den Kurtuluş Partililer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.