5 Şubat 2015 Perşembe

Abdullah Cömert duruşmasına yine hukuksuzluk hâkim

Taksim Gezi İsyanı sırasında Hatay’da polis A. K. tarafından başından gaz kapsülüyle vurularak katledilen Abdullah Cömert’in ikinci duruşması 3 Şubat tarihinde Balıkesir Adliyesi’nde görüldü.
Ailelerin ve avukatların duruşma salonuna girmesi engellenmek istenince daha mahkeme başlamadan gerginlik başladı. Yoğun bir mücadele sonunda duruşmaya giren aile, dinleyiciler ve avukatlar; duruşma başlamadan önce beş dakika mahkemeye sırtını dönerek yaşanan bu engellemeleri ve hukuksuzlukları protesto ettiler.

HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak da duruşmayı takip eden avukatlar arasındaydı.
Mahkeme heyeti ilk duruşmada ailenin reddi hâkim talebinde bulunarak heyetin değiştirilmesini istemesine sebep olan hukuksuz ve keyfi davranışlarını sürdürdü. Avukatların, olay Hatay’da geçmesine rağmen mahkemenin Balıkesir’e alınmasına, sanığın ise Mersin’den SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) yöntemiyle sorgulanmasına yapılan itirazları da kabul edilmedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti protesto edildi. Duruşma boyunca avukatlar ve heyet arasındaki tartışmalar sürdü.
Mahkemece dava dosyasının Dizi Pusulasına bağlanmaması nedeniyle, Abdocan’ın katilinin çapraz sorgusunda sorunlar yaşandı. Bu nedenle çapraz sorgu ilerleyemeyince, avukatların da istemi doğrultusunda mahkemece dosyanın dizi pusulasına bağlanması için duruşmaya ara verildi.
Bir sonraki duruşma 1 Nisan 2015 tarihine ertelendi. Ancak duruşmanın bitmemesi halinde aralıksız devam etmesine karar verildi.
Adliye önünde sabah saatlerinden itibaren duruşmayı takip etmek, Gezi Şehitlerinden Abdullah Cömert’e sahip çıkıp ailesini yalnız bırakmamak için toplanıldı.
Partimiz de sabahın erken saatlerinden akşam duruşma bitimine kadar Balıkesir Adliyesi önünde Abdocan’a sahip çıkan ve ailesine destek verenler arasındaydı. Gün boyu sürekli olarak; “Abdullah Cömert Ölümsüzdür”, “Gün Gelecek Devran Dönecek Katiller Halka Hesap Verecek”, “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak” sloganları atıldı.

 Ege Bölgesi’nden Kurtuluş Partililer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.