9 Ekim 2014 Perşembe

İstanbul Üniversitesinde IŞİD Saldırısı!

Tayyipgiller’in “IŞİD dediğimiz yapı radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir. Ama oraya katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır. Oradaki yapı, daha önceki hoşnutsuzluklar öfkeler büyük bir cephede geniş bir reaksiyon doğurdu.” diyerek aklamaya çalıştığı IŞİD yanlısı bir grup, 27 Eylül tarihinde öğle saatlerinde İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde açılan IŞİD’in saldırılarını protesto eden öğrencilerin açtığı standa saldırdı.
Açılan standa IŞİD’in Kobani’de yaptığı katliamlar anlatılıyordu. Siyah maskeli 15-20 kişilik grup ilk önce tehditler savurarak pankartın indirilmesini istedi. Süre dolduktan sonra sopalarla saldırdılar. Tufan Çicek isimli bir öğrenci yaralandı. Özel güvenlik görevleri durumu sadece izledi. Yetersiz sayıda okula giren çevik kuvvetle birlikte grup dağılarak uzaklaştı. 3 kişi gözaltına alındı.
Yapılan saldırıdan sonra saat 15.00’da Fen Fakültesi önünde İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak bir basın açıklaması yaptık.  Yapılan basın açıklamasında, “20 kişilik güruh, yüzlerinde siyah maskelerle, ellerinde çivili sopalarla bizlere saldırdılar. Bu yapılan saldırı sadece üniversite öğrencilerine değil, halkların kardeşliğine, barışa ve demokrasiye yapılmıştır. Bulunduğumuz bütün alanlarda mezhepçi, ırkçı zihniyete karşı halkların kardeşliğini savunmaya, barışın sesini yükseltmeye devam edeceğiz” denildi.
Öğrenciler olarak üniversitelere yapılan gerici faşist saldırılara boyun eğmeyeceğimizi ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP”, “Beyazıt Faşizme Mezar Olacak” sloganlarıyla bir kez daha haykırdık.

İstanbul Üniversitesinden Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.