6 Şubat 2014 Perşembe

Mehmet Ayvalıtaş Ölümsüzdür!

Şanlı Gezi İsyanı sürecinde; Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi 1 Mayıs Mahallesi’nde de halkımızın, iktidarın bu Şeriatçı- Ortaçağcı gidişine tepkisini göstermek için yaptığı eylem sırasında, kasıtlı olarak kitlenin üzerine sürülen aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın, bugün 05.01.2013’de, Anadolu Adalet Sarayında ikinci Duruşması vardı. “Dünya’nın En Büyük Adliyesi” diye iktidarın övüne övüne bitiremediği yerde yine olmayan tek şey adaletti.

Adliye kapısı önünde çeşitli siyasi örgütlerin katılımıyla saat 13.30’da eylemle başlayan duruşma yine bir trajediye sahne oldu. Davaya destek olmaya gelen yüzlerce kişiyi Adliyenin girişinde bekletilen TOMA ve çevik kuvvet barikatları karşıladı. Adliye önünde toplanan kitle “Katil polis hesap vercek”, “Polis simit sat onurlu yaşa” sloganları attı.

Gezi İsyanı sırasında çocuklarını kaybedenlerin aileleri, Ankara’daki Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün annesi Safi Sarısülük ile yine polisin biber gazı ile başından vurduğu ve aylardır komada yatan ve 15 yaşına bu halde giren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da duruşmayı izlemeye gelmişti.


Duruşmada önce taraf yoklaması yapıldı.

Yapılan yoklamada bir kişinin olmadığı görüldü. Olmayan Fadime Ana’ydı. Avukatlar “ADALETSİZLİK BİR ANAYI ÖLDÜRDÜ” diyerek söze girdiler.

Fadime Ana oğlu tutuklanmadığı için, geçen celse Mahkeme kapısında kendisine gaz sıkıldığı için ölmüştü.

Oğlunun acısına dayanamamıştı yüreği….

Ayvalıtaş’ın anneannesi elinde torununun fotoğrafı ile girdiği duruşma salonunda, “Bunun hesabını kim verecek” diye haykırdı.

Duruşmanın görüldüğü salon çok küçüktü. Defalarca büyük bir salon talep edilmesine rağmen bütün talepler reddedilmişti. Bu nedenle insanlar havasızlıktan baygınlık geçirdiler. Çünkü Adliyenin havalandırması yoktu. Ayrıca ses ve görüntü düzeni de yoktu. Bu nedenle avukatlar ve izleyiciler sık sık tepki gösterdiler. Ancak Mahkeme heyeti tüm bunlara tepkisiz ve kayıtsız kaldı. Duruşma sırasında dışarıda müdahale olduğu haberi gelince Mahkeme duruşmaya ara verdi.

Bu sırada HKP İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina dışarıda bir açıklama yaparak duruşmanın seyri hakkında bilgi verdi. Akbina “Şanlı Gezi İsyanı’mızın şehidi Mehmet Ayvalıtaş’ın mahkemesi devam ediyor. Ne yazık ki yapılan taraf yoklamasında Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Anamız yoktu. Fadime Anamızın yüreği evlat acısına dayanamadı. Müşteki avukatları da şunu söylediler; “evet bu ülkede hukuksuzluk da adam öldürüyormuş” Sanık ise duruşmaya gelmedi. Şu arkamızdaki adliye Dünyanın en büyük adliyesi ama ne yazık ki içinde adalet yok. Bizler Halkın Avukatları olarak davamızın peşinde olacağız ve her zaman Halkımızın yanında olacağız” dedi.

Aradan sonra Mahkeme Heyeti kararını açıkladı ve hakkında zorla getirme kararı olmasına rağmen katılmayan sanık Cengiz Aktaş’ın yeniden zorla getirilmesine ve tanıklar Metin Arslan, Özgür Baş, Mehmet Durmuş, Hasan Yılmaz ve Okan Ayvalıtaş’ın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 21 Mayıs’a erteledi.

Mahkeme heyeti, ayrıca salondakilerin mahkemeye hitaben protesto alkışları yaptığını tutanağa geçirdi. Mahkemenin, avukatların taleplerini dinlemeden, konuşmalarını bile dinlemeden karar vermesi üzerine salonda arbede çıktı. Hakime pet şişe atıldı, sloganlar ve alkışlar başladı. Mahkeme heyeti polisler eşliğinde salondan çıkarıldı.

Duruşma çıkışında ailenin avukatları dava ile ilgili açıklama yaptılar. Mehmet Ayvalıtaş’ın kuzeni Volkan Ayvalıtaş yaptığı açıklamada “Adalete olan azıcık inancımız vardı; onu da bitirmek için her şeyi yaptılar”, dedi. Açıklama sırasında polisle eylemciler arasında gerginlikler yaşandı. Açıklamanın ardından kitle dağıldı.

Biz de Kurtuluş Partililer olarak hukukçularımızla beraber hem duruşma salonunda hem de Adliye önünde en önde yerimizi aldık. Bundan sonra da davanın ve tüm diğer halkın davalarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve bu alçaklardan, katillerden hesap soracağımızı; bulunduğumuz her alanda haykırmaya devam edeceğiz.

05.02.2014

Mehmet Ayvalıtaş Ölümsüzdür!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!

Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!

Halkız, Haklıyız, Kazanacağız!

Halkın Kurtuluş Partisi - İstanbul İl Örgütü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.