8 Şubat 2014 Cumartesi

Antalya Gezi Tutsakları serbest

Gezi Direnişi sırasında Antalya’da başlatılan soruşturma sonucu; tutuklanan üç gencin duruşmasına 6 Şubat günü devam edildi. Gençlerin serbest bırakıldığı duruşmada öncesinde kurumlar dayanışma için adliye önündeydi.
Siyasi partiler; tutuklu bulunan Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz ve kamuoyunda kırmızı fuları ile tanınan Ayşe Deniz Karacagil ile dayanışmak için Meltem Parkı’ndan, adliye önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Aralarında Halkın Kurtuluş Partisi, Halkevleri ve Devrimci İşçi Partisi’nin de yer aldığı kurumlar “Tutsaklara Özgürlük” sloganları eşlinde adliye önünde dayanışma mesajı verip basın açıklaması düzenledi. Adliye bahçesinde halaylar çeken gençler dayanışma mesajlarını duruşma salonuna ulaştırdı.
Devrimci tutsaklarla dayanışma için yürüyüşe katılan Halkın Kurtuluş Partisi; “İnsanların en alçağı din kisvesi altında dünya menfaati sağlayandır” pankartı ile son dönemde yaşanan yolsuzluklara dikkat çekti.
Sloganlar ve halaylar eşliğinde devrimci dayanışmaya vurgu yapan HKP açtığı pankartla Antalya halkından büyük ilgi gördü. Yolsuzluklara atıf yapan HKP’li gençler memleketi soyanların, devrimci gençleri asla esir alamayacaklarının altını çizdi.
Tutuklu sanıkları savunmak için 50 avukat duruşma salonunda hazır bulundu. Devrimci tutsaklar Mustafa Cihan Yılmaz ve Murat Sezgin salona girdiğinde “Yaşasın devrim” sloganı atarken salondaki izleyiciler ve tutuklu yakınlar “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganı atarak sanıklara moral verdi. Duruşma sonunda tutsaklar serbest kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.