30 Aralık 2013 Pazartesi

Parababaları, gençliği ölüme sürükler

Herkes kendine sordu durdu, "neden milyonlarca genç Haziran ayında sokaklara döküldü" diye. Nasıl dökülmeyelim? Şifreli sınavlarla hak ettiği okulda okuyamamaya, bilim dışı, paralı, yabancı dilde eğitim sistemine, diplomalı işsizler kervanına katılmaya, işsizlik ve pahalılık cehenneminde yanmaya tepki göstermemek normal değildi zaten. Hele ki YÖK'ün plansız yerleştirme sisteminden dolayı mezun enflasyonuna uğrayan bir bölümde okuduysanız, daha fazla zorlaşıyor yaşam.

İşte bunun bir örneğini daha Antalya'da gördük. Haber Türk adlı gazetenin haberine göre, iş başvurusunda bulunduğu özel bir dershanenin sadece 300 liralık ücret önerisine "ben yıllarca bu kadar ücret için mi okudum" diyerek bunalıma giren ve Antalya'da ailesi ile birlikte kaldığı evin balkonundan atlayarak intihar eden Ceyda Cansu Denker, parababalarının çarpık, plansız eğitim sisteminin son kurbanı oldu. Henüz 25 yaşındaydı Ceyda... Selçuk Üniversitesi Fizik bölümünden mezun olalı 2 sene olmuştu.
Daha fazla dayanamadı işsizliğe, atıllığa, parababalarının dalga geçer gibi çalışma tekliflerine... Maalesef, çareyi yaşamına son vermekle buldu.

Ancak böyle sürüp gitmeyecek elbette. Ceyda Cansu Denker'in katili, parababaları ve eğitim sistemini mezbahaya çeviren Tayyipgillerdir ve ölümlerine sebep oldukları onlarca atanamayan öğretmen ve diplomalı işsiz olarak hayatlarının baharında, daha hayata katacak çok şeyleri varken yaşamlarına son veren herkesin hesabı onlardan sorulacaktır.

Kurtuluş Partisi Gençliği'nden bir yoldaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.