29 Aralık 2013 Pazar

Her yerde eylem, her yerde Kurtuluş Partisi



Halkın Kurtuluş Partisi, Kurtuluş Partisi Gençliği ve Halk Kurtuluşçu Liseliler, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaptığı eylemlerle yıldönümlerini yaşadığımız Maraş Katliamı ve Roboski katliamını protesto etti. Bunun yanı sıra günümüzdeki yolsuzluk, başka bir tabirle yasal soygunlar, asgari ücret belirsizliği ve özelleştirme konuları da protesto eylemlerinde bahsi geçen konular oldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Halkın Kurtuluş Partisi olarak son günlerde açığa çıkan soygunlar, basın açıklaması ile halkımıza teşhir edildi.

İzmir'de Yamanlar'da Halkın Kurtuluş Partisi, CHP Bayraklı Kadın ve Gençlik Kolları, İPSD ve çeşitli derneklerin katılımı ile Maraş katliamı bir yürüyüş ile protesto edildi.

Bursa'da Halkın Kurtuluş Partisi iki ayrı protesto gösterisinde bulundu. İlk eylemde Fomara Meydanı'nda Eğitim-İş'in çağrı ile toplanan siyasi örgütler, son günlerdeki yolsuzlukları protesto ettiler. İkinci eylemde ise Kent Meydan'ından Fomara Meydanı'na kadar bir yürüyüş düzenleyen DİSK, TMMOB, TTB ve KESK, Roboski katliamının yıl dönümünde bu olayı bir kez daha protesto ettiler.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde ise Maraş katliamı, Roboskî katliamı ve son yaşanan yolsuzluk olayları protesto edildi. Basın açıklamasının yapıldığı protesto gösterisinde sık sık "hırsız var" sloganı atıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde ise özelleştirmelere karşı grev yapan Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının çağrısı ile "Özelleştirmeye karşı Bağımsızlık ve Emek Mitingi" düzenlendi. Halkın Kurtuluş Partisi, grevdeki Yatağan işçilerinin mücadelesine güç vermek adına düzenlenen bu mitingde yerini aldı.

Emperyalizmin ve onların yerli uşaklarının saldırılarına karşı halkımızın başkaldırılarının arttığı şu günlerde, mücadelemiz bilincimiz daha da bilenecek ve ustamız Hikmet Kıvılcımlı'nın deyişi ile "Yıldırılamaz Gençlik" bu mücadeledeki yerini daha da kuvvetlendirecektir.

"Kahrolsun MİT-CIA-Kontrgerilla"

"Yeni Sevr'e karşı, yaşasın halkların kardeşliği"

"Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk"





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.