6 Mayıs 2012 Pazar

6 Mayıs Şehitleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan Kurtuluş Partisi Gençliği tarafından anıldı. Unutmadık, Unutturmayacağız!

6 Mayıs 1972’de darağacında can veren ama düşüncelerinden ve kararlılıklarından ödün vermeyen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı, bedence kaybedişimizin 40’ıncı yılında İzmir Karşıyaka’da yürüyüş ve basın açıklamasıyla andık.
06 Mayıs günü Karşıyaka İZBAN önünden çarşı boyunca yürüyüş yapıp Karşıyaka İskelesi’nin önüne geldik ve halkımızın da desteğiyle basın açıklamamızı yaptık.
 Yürüyüşümüz boyunca  “Deniz Gezmiş”, “Yusuf Aslan”, “Hüseyin İnan” çağrısına coşkulu bir şekilde “Yaşıyor”diye cevap vererek “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganını attık.
Bayraklarımızla, pankartlarımızla“Emperyalistler, İşbirlikçiler geldikleri Gibi Gidecekler”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler 6. Filo’yu Unutmayın”, “Gençlik Gelecek Gelecek Sosyalizm”, “Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Sosyalizm” “Şeriat Ortaçağdır”, “Kahrolsun AB-D Emperyalizmi” sloganlarıyla devam eden yürüyüş kolumuz, Kurtuluş Partisi Karşıyaka İlçe Örgütü’nün önünde durdu.
Burada Parti binasından sarkıtılan, üzerinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın resimleri bulunan pankarta doğru yumruklar sıkılarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk.
Yürüyüşümüz İş Bankası’nın önünde yaptığımız basın açıklamasıyla son buldu.
Genç bir Yoldaş’ımız tarafından okunan basın açıklaması sırasında da sloganlarımızı haykırdık. Hep birlikte söylediğimiz Gündoğdu Marşı’yla 3 Fidan’ımızla ilgili eylemimiz sona erdi. 

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!

İzmir’den

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.