16 Mart 2013 Cumartesi

16 Mart Beyazıt ve Halepçe Katliamlarını Unutmayacağız!

İstanbul
16 Mart, biz devrimciler için acı ama aynı zamanda emperyalistlere karşı hıncımızın, öfkemizin bilendiği günlerdendir.
16 Mart, adını tarihe katliamlarla yazdırdı. Bir yandan halkların kurtuluşu için sosyalizm mücadelesi yürüten gencecik 7 Kızıl Karanfilimizin katledilmesi bir yandan da çoluk çocuk yaşlı demeden 5 bin insanın vahşice katledildiği Halepçe…
Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, bundan 35 yıl önce 16 Mart 1978’de eli kanlı faşistler tarafından katledilen 7 Kızıl Karanfilimizi ve yine 16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde katledilen Kürt kardeşlerimizi anmak için eylem yaptık, katliamları lanetledik.

Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Elif Yoldaş’ımızın okuduğu basın açıklamasından sonra 7 Kızıl Karanfilimizin katledildiği İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önüne karanfiller bıraktık. Daha sonra “Beyazıt Marşı” ismiyle tarihe geçen Nazım Hikmet Ran’ın “Hürriyet Kavgası” adlı şiirini okuduk. Sloganlarla eylemimizi sonlandırdık.
Biz devrimciler, bu katliamları asla unutmayacağız, bilincimizde capcanlı duruyor. Ve hesabını mutlaka soracağız!

İzmir
16 Mart Cumartesi günü saat 18.00’da Karşıyaka Çarşı girişinde yaptığımız basın açıklamasıyla faşistlerin, emperyalistlerin katliamlarıyla baskılarıyla yılmadığımızı, insanlığın kurtuluş davasını zafere ulaştırıncaya dek savaşacağımızı bir kez daha haykırdık.
Kurtuluş Partisi Gençliği adına bir arkadaşımız basın açıklamasını okudu. Devrimci-Yurtsever gençler olarak ABD ve AB Emperyalistlerine ve onların  yerli satılmışlar cephesine karşı Antiemperyalist, Antifeodal, Antişovenist Halk Kurtuluş Cephesi’ni örme mücadelemizi zafere ulaştırarak Demokratik Halk İktidarını kuracağımıza olan inancımızın tam olduğunu dosta da düşmana da bir kez daha gösterdik.
“Kahrolsun MİT-CIA-Kontrgerilla”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Beyazıt ve Halepçe’nin Hesabı Sorulacak” sloganlarının atıldığı eylemimizi “Davamız Halkın Kurtuluş Davasıdır”, “Yeni Sevre Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşı’mız” sloganlarıyla sonlandırdık.


Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.