12 Ocak 2013 Cumartesi

Ankara’da Akademisyenler ve Öğrenciler AKP’nin üniversitelere saldırılarını protesto etti

Ankara’da 12 Ocak Cumartesi günü AKP’nin Yeni YÖK taslağına ve üniversitelere dönük fiili saldırılarına karşı eylem gerçekleştirildi.
Eylem, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusunda başladı. Yaklaşık bin akademiysen ve öğrencinin katıldığı eylemde, Tayyipgiller’in Yeni YÖK Taslağına ve okullarımıza dönük saldırılarına karşıAnkara Üniversitesi Bilimsel Düşünce Topluluğu (BDT) de yerini aldı. Sakarya Meydanı’na yürüyüş ile süren eylemde yol boyunca;“AKP elini Üniversitelerden çek, Üniversiteler Bizimdir Bizimle Özgürleşecek”, “Demokratik-Laik-Anadilde Eğitim” sloganları atıldı.
Her dönem gericiliğe karşı duruşun kalelerinden olmuş üniversiteleri, sermayenin sömürüsüne engelsiz biçimde açmak için daha önce hiç olmadığı kadar sistematik biçimde saldıran AKP’ye karşı yükselen bu ses,  üniversitelerin gericiliğe karşı kolay lokma olmayacağını göstermesi açsısından önemlidir. Akademik-demokratik mücadelede yıllardır önemli bir boşluğu dolduran AÜ BDT de eyleme katılarak bu sese ses katma görevini yerine getirmiştir.


   Ankara’dan Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.