30 Mart 2013 Cumartesi

Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür!

İkinci Kurtuluş Savaşçıları On’lar, Mahir Yoldaş’ın Mezarbaşında Anıldılar.

Ankara
41 yıl önce bedence aramızdan aldılar. Toprağa karışınca yok olur sandılar. Hunharca katledince On’ların yolundan gitmek isteyenlere ders olur sandılar. Bir daha kimse adlarını ağzına bile almaz, unutulur gider, diye düşündüler. Ama, 12 Mart Faşizminin insanlıktan çıkmış ABD beslemesi faşist generalleri, CIA güdümündeki Kontrgerilla, yerli yabancı Parababaları, bir şeyi hep unutuyorlar: İnsanlığın kurtuluş mücadelesinde kendi bedenini feda eden Devrimciler unutulmazlar! Unutturulmazlar! Anıları, mücadeleleri kendilerinden sonra halkların, halklara önderlik eden devrimcilerin mücadelelerinde yaşamaya devam eder.
On’lar ölmezler, On’lar ölümsüz olurlar toprağa karışınca. Toprağa kök salarlar, yepyeni taze filizler vermeye devam ederler yıllarca. İşte bu yüzdendir Mahirler’in, Denizler’in çoğalması…

Bugün On’ların gerçek devamcıları Kurtuluş Partililer, Mahir’in mezarının başında On’ların sloganlarını haykırdılar: “Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye”, Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız”.
Mahir, Deniz Yoldaş’ın ve On’ların nezdinde tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı eylem. Tüm yumruklar havada haykırdı İkinci Kurtuluş Savaşçıları: “Selam Olsun Bizden Önce Geçene, Selam Olsun Savaşırken Düşene”.
HKP Ankara İl Sekreteri Doğan Erkan Yoldaş okudu basın açıklamasını. On’ların ideallerine, mücadelelerine, bu ülkenin İkinci Kurtuluş Savaşçıları olan Kurtuluş Partililerin sahip çıktıklarını, Antiemperyalist, Antifeodal, Antişovenist mücadeleyi bugün Kıvılcımlı Usta’nın öğrencilerinin dövüştürdüğünü ve bu kavganın zaferle taçlandırılacağını haykırdı Yoldaş’ımız.
And olsun ki, İkinci Kurtuluş Savaşçıları Mahirler’in, Denizler’in, uğruna canlarını feda ettikleri ideallerini ete kemiğe büründürüp Sosyalizmle taçlandıracağız.

İstanbul
41 yıl önce Kızıldere’de Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna ve Saffet Alp 12 Mart Faşizminin gorilleşmiş generalleri tarafından katledildiler.
Yoldaşları Deniz GezmişHüseyin İnanYusuf Aslan’ın idamlarını engellemek için korkamadan, onurluca yaşamlarını feda ettiler.
Kurtuluş Partisi Gençliği, On’ların sloganlarını Taksim Meydanı’ndan haykırdı bir kez daha:“Yaşasın Marksizm-Leninizm”,  “Yaşasın İşçiler-Köylüler”, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” “Yaşasın Kürt ve Türk Halkının Kardeşliği”, “Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşı’mız”, “Kahrolsun Faşizm”
Travmay Durağı’nda saat 13.00’da bir eylem gerçekleştiren Kurtuluş Partililer, son nefeslerine kadar Sosyalizmden, Marksizm-Leninizmden vazgeçmeyen yiğit devrimcileri, On’ları andı. On’ları katledenler bugün lanetle anılırken On’lar halkın bilincinde, yüreğinde yaşıyor.
Kurtuluş Partisi Gençliği adına Özgür Gülsoy yaptığı açıklamada, “Sosyalizm onlar için Dünya ve Türkiye Halklarının mutluluğu, eşitliği, kardeşliği demekti ve ne olursa olsun Sosyalizmden, Marksizm-Leninizmden vazgeçmediler.
Biz Devrimciler için ölüm sadece maddi hayata veda etmektir. ON’ların düşünceleri her zaman yolumuzu aydınlatacak ve halklar yaşamlarını yoldaşları için feda eden namuslu, onurlu ON Devrim Şehidini unutmayacak.
“Mahirler’in, Denizler’in Antiemperyalist-Antifeodal-Antişoven mücadelelerini zafere mutlaka ulaştıracağız” diye haykırdı.


İskenderun
30 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Parti binamızda yapılan anma etkinliğimize ilk olarak Kızıldere Şehitleri nezdinde tüm Devrim Şehitleri için yaptığımız saygı duruşuyla başladık. Ardından Kurtuluş Partisi Gençliği adına söz alan Sabahattin Tümkaya; Kızıldere Katliamı’nı anlatan kısa bir konuşma yaparak ve ardından gençlik bildirisini okuyarak konuşmasını sonlandırdı.
Ardından söz alan HKP Mersin İl Başkanı ve aynı zamandan MYK Üyesi Arif Çakır Yoldaş; Mahirler’in Usta’mız Hikmet Kıvılcımlı’dan birçok konuda etkilendiğini, gerek Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mız konusunda gerek Ordu Gençliği’miz ve 27 Mayıs konusunda nasıl hemfikir olduğumuzu somut bilgilerle ortaya koydu.
Bugün Mahirler’in ve Denizler’in ardılları olduğunu iddia eden grupların nasıl Sevrci bir bataklığa sürüklendiğini, nasıl emperyalist bir çizgide olduklarını örneklerle açıkladı. Bugün Mahirler’in de Denizler’in de gerçek devamcılarının bizler olduğunun ve onların uğruna canlarını verdikleri mücadele olan Sosyalizm mücadelesinin bizler tarafından zafere ulaştırılacağının altını çizerek konuşmasını noktaladı.
Daha sonra etkinliğimiz soru-cevap şeklinde karşılıklı sohbetlerle son buldu.
Bizler Kurtuluş Partisi Gençliği olarak; İkinci Kurtuluş Savaşı yolunda şehit düşen Mahirler’in de Denizler’in de her zaman savunucusu olacağız ve onların mücadelelerini Sosyalizmle taçlandırmak için üzerimize düşen her görevi layıkıyla yerine getireceğiz.

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.