6 Mayıs 2013 Pazartesi

Üç Fidan’ı Ankara’da eylemlerle Andık

Onlar, kendilerini Türkiye Halklarının kurtuluş kavgasına adamışlardı. Daha ömürlerinin baharında seve seve göğüslediler ölümü.
Uğrunda canlarını adadıkları mücadele, bugün yalnızca Halkın Kurtuluş Partisi’nin mücadelesinde karşılık bulmaktadır. Bu sebeple Halkın Kurtuluş Partisi olarak, Denizler’i, onlara yaraşır bir şekilde anmak boynumuzun borcuydu.
6 Mayıs günü, Parti Ankara İl Binamızda buluştuk, Ankaralı ve değişik şehirlerden gelen Kurtuluş Partililerle. Buradan Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı’na kadar yaptığımız yürüyüşümüz görkemliydi. En önde Deniz ve Mahir’in yan yana resimleri ve “İstiklali Tam Türkiye” parolalarının altında“Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız”sloganımızın bulunduğu parti pankartımızla, basın açıklamasını gerçekleştireceğimiz noktaya geldik.
Basın açıklamasını Kurtuluş Partisi Gençliği adına Umutcan Bozgun Yoldaş yaptı.
Eylem esnasında sık sık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Deniz, Yusuf, Hüseyin Ölümsüzdür”, “Faşizme Karşı Ya Birleşmek Ya Ölüm”, “Gün Gelecek, Devran Dönecek, Katiller Halka Hesap Verecek”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız”, “Davamız Halkın Kurtuluş Davasıdır” sloganlarını haykırdık.

Kızılay’da yapılan basın açıklamasının ardından Üç Fidan’ın mezarları başında eylem ve anma etkinliği gerçekleştirmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na doğru otobüslerle yola koyulduk.
Mezarlığa ulaştığımızda, İstanbul Çayırova'dan Yurtiçi Kargo Direnişçisi işçi yoldaşlar da aramıza katıldılar. Üç Fidan’ın mezarları başına ulaşana kadar, bekleyen gruplar içerisinde sıraya girdik. Geçen sene olduğu gibi bu sene de “Deniz-Mahir” pankartımız yoğun ilgi gördü. Yine aynı sloganlarımızın yanı sıra, hep bir ağızdan Dev-Genç Marşı’nı okuduk birkaç kez.
Üç Fidan’ın mezarları başına ulaştığımızda, Kurtuluş Partisi Gençliği adına Umutcan Yoldaş’ımızın gerçekleştirdiği konuşmadan sonra, hep bir ağızdan Parti Andımızı içtik.
Denizler’i anma etkinliğimizi sona erdirdikten sonra, 1 Eylül 1978’de Pol-Bir’li faşist polislerce katledilen “Üç Şehitler”imiz, Mahmut-İbo-Sadi’nin mezarlarını ziyaret ettik. Üç Şehitlerimizin mezarı başında haykırdık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganımızı.
Ankara İl Yöneticimiz Kubilay Akçay Yoldaş, Mahmut-İbo-Sadi’yi anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.
Denizler’in ve Üç Şehitler’in uğrunda can verdikleri mücadeleyi zafere ulaştırma kararlılığıyla 6 Mayıs etkinliklerimizi sonlandırdık ve Parti binamıza döndük.
Aramızda Denizler için Manisa’nın köyünden kalkıp gelmiş, yerel kıyafetleri içindeki teyzelerimizle, Yurtiçi Kargo Direnişçileriyle, Denizler’in “Yaşasın İşçiler, Köylüler”haykırışının simgesel bir yinelenmesiydi HKP Korteji.
Şuna adımız kadar eminiz: bu ülkede İşçileri, Köylülüğü, Gençliği örgütleyip devrime sürükleyebilecek Teorik-Pratik önderlik yalnızca HKP’de mevcuttur. Bunu başarana kadar durmak yok!
Halkız, Haklıyız, Kazanacağız! 06.05.2013

Kurtuluş Partililer

Üç Fidan’ı mücadelemizde yaşatmaya devam ediyoruz ve edeceğiz
68 Kuşağının gençlik liderleri ve sembol isimleri olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 12 Mart Faşist Cuntası tarafından katledilişlerinin yıldönümünde; Kurtuluş Partisi Gençliği olarak Konya sokaklarındaydık.
Ömürlerinin baharında, kendilerini Halklarımızın Kurtuluş Mücadelesine adayan bu insanlar; “Tam Bağımsız Türkiye” şiarıyla çıkmışlardı yollara…
Parababaları ve onların yerli işbirlikçileri tarafından NATO üsleriyle Emperyalizme peşkeş çekilen vatan toprağını özgürleştirmek,
Burjuvazinin sömürüsü altında inim inim inleyen İşçi Sınıfımızı ve mazlum Halkımızı iktidara taşıyarak; “insanın insana kulluğunu” ortadan kaldırmak,
Tefeci–Bezirgân sermaye sınıfı tarafından din kisvesi altında kandırılarak, gericiliğin ağına düşürülen halkımızı bu Ortaçağ karanlığından kurtarmak,
Ve ezilen, sömürülen tüm dünya halklarına umut olmak için atılmışlardı mücadeleye.
Giriştikleri bu mücadelenin ancak başta İşçi Sınıfımız olmak üzere, ezilen, sömürülen tüm mazlum halklarımız ve kardeş Kürt Halkımızla omuz omuza emperyalizme ve yerli uşaklarına karşı verilecek ikinci bir Kurtuluş Savaşı ile mümkün olacağını görmüş ve dile getirmişlerdi.
Bu nedenle de 12 Mart Faşist Cuntası tarafından 6 Mayıs 1972’de asılarak idam edildiler.
Parababaları ve yerli uşakları bu Devrimci, Yiğit Üç Fidanı bedence aramızdan alarak öldürebileceklerini sandılar ama yanıldılar. Çünkü halkların kurtuluşu için mücadele edenler ölümsüzdürler.
İşte biz; onlardan mücadele bayrağını devralan ve daha yukarı taşıyacak olan bizler, bugün “Üç Fidan’ın” gerçek devamcıları olan biz Kurtuluş Partisi Gençliği, katledilişlerinin yıldönümünde Denizleri anmak, anlamak ve Halkımıza, özellikle akranlarımıza gerek dağıttığımız bildirilerle gerek sohbetlerimizle Denizleri anlatmak için Konya sokaklarındaydık. Halkımızın yoğun ilgisiyle, gurur ve heyecanla, bugün gericiliğin en yoğun yaşandığı Konya sokaklarında tüm Devrimci heyecanımızla bir kez daha haykırdık…
Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!
Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!
Yaşasın Kurtuluş Partisi Gençliği!
Halkız, Haklıyız, Kazanacağız!                                                            
Konya’dan

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.