29 Aralık 2012 Cumartesi

Tayyipgiller’in Rektörü Laçiner ve YÖK’ü protesto ettik

Çanakkale’de, 29 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da TMMOB, DİSK, KESK, Çanakkale Tabip Odası, Üniversite Konseyleri Derneği, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve çeşitli öğrenci grupları tarafından düzenlenen eylemde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Sedat Laçiner ve YÖK protesto edildi.
Salı pazarından hareket eden yaklaşık 650 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdürdüğü yürüyüşte, “Katil Rektör İstemiyoruz”,”Laçiner İstifa”, “ODTÜ’ye Selam Yola Devam”, “Tayyip’i Alana Laçiner Bedava”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganları atıldı.

Yürüyüşe öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra Çanakkale halkının değişik kesimlerinden insanlar da katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını  TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Mutluay okudu.
Basın açıklamasında; “Rektör Laçiner’in üniversitenin başına geldiğinden beri uyguladığı baskı ve caydırma politikası yüzünden çalışan personelin toplu olarak işten çıkarıldığı, Kanser hastası olan ve ölüm döşeğinde yatan Yrd. Doç. Dr. Güran YAHYAOĞLU’nu raporlu olduğu halde raporunu işlemeden mazeretsiz işe gel(e)memesi bahanesiyle işten atıldığı, kadroyu hak ettiği halde sırf muhalif olduğu, AKP politikalarına karşı olduğu için kadrosunu alamayan akademisyenlerin olduğu, öğrencilerini soruşturmalarla korkutarak baskı altında tutmaya çalıştığı, kendinden saymadığı insanları akademik idari görevlerden uzaklaştırmak için her tür hukuksuzluğa başvurduğu” belirtildi.
Ayrıca ODTÜ’de yaşanan antidemokratik politikalara karşı sesimizi yükseltmemiz gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamanın sonunda eski Rektörlük önüne siyah çelenk bırakıldı.
Yürüyüş ve basın açıklamasında biz de Kurtuluş Partililer olarak yerimizi aldık.


Çanakkale’den Kurtuluş Partililer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.