15 Eylül 2012 Cumartesi

Ülkeni, Geleceğini elinden almaya çalışanlara Dur deme zamanı gelmedi mi?

Öğrenci Arkadaş, hoşgeldin.

Geleceğimizi Elimizden Alanlara Dur Deme Zamanı Geldi!
ABD-AB Emperyalistleri eliyle iktidara getirilmiş AKP, 4+4+4 ile gerici, Ortaçağcı bir eğitim sistemi oluşturuyor. Tayyipgiller doğası gereği bilimsel olana düşmandır. “Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz” diyerek, oluşturdukları bu sistemin amacını ve gelecek için planlarını da açıkça ifade ediyorlar. Bu gelecek başkasının değil bizim geleceğimiz ve bu gelecek karanlık. Bu gerici politikalarla yetiştirilecek olan nesil, bilimsel olanın yok edildiği, “Amerikancı CIA İslamı”nın pompalandığı bir sistemin ürünü olacaktır. Biat eden, sorgulamayan, sağlıklı düşünme yetisini kaybetmiş bir gençlik olacaktır.


İnsanca Barınmak İstiyoruz!
Tayyipgiller, bu sistemin üniversite ayaklarını örmeyi de unutmuyorlar. Şu anda cemaat ve tarikatlar aracılığıyla üniversite öğrencilerini ağlarına düşürmek için yapmadıkları oyun, kullanmadıkları para ve çıkar ilişkisi kalmamıştır.
Kurtuluş Partisi Gençliği “Ne Cemaat Yurdu Ne Tarikat Evi! İnsanca Barınmak İstiyoruz!” kampanyası ile bu gerçekliği gözler önüne sermiştir. 2 milyonu geçen örgün üniversite öğrencisi için, devlet yurtlarının kontenjanının 250 binin altında olması bir tek şeyle açıklanabilir: O da maddi imkansızlıklarla barınma ihtiyacını karşılayamayan halk çocuklarının cemaat ve tarikat yurtlarının ağlarına düşürülmek istenmesidir.

Parasız Eğitim Koca Bir Yalan!
Tayyipgiller ve satılmış medya “Parasız eğitim isteyen üniversite öğrencileri parasız eğitime kavuştu” diyerek yalan söylemektedir. Üniversite harçlarının kaldırılmasıyla eğitim parasız hale gelmemiştir. Kurtuluş Partisi Gençliği’nin yaptığı araştırmaya göre harçlar, bir üniversite öğrencisinin ulaşım, barınma, beslenme, akademik giderlerinin içinde ortalama % 10’luk bir kısmı oluşturmaktadır. Asgari düzeyde aylık 700 lirayı bulan harcamaların % 10 gibi küçük bir kısmının azalmasını parasız eğitim diye adlandırmak doğru mudur? Öğrencilerin çoğu giderlerini karşılayabilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumundan kredi almaktadır. Bu para, giderleri karşılamadığı gibi, normal mezuniyet tarihinden iki yıl sonra geri ödemesi başlamakta ve ödenmediğinde oldukça yüksek faiz oranları nedeniyle borçlar katlanmaktadır. Geri ödenememesi ise oldukça yaygın görülen bir durumdur, çünkü ülkemizde işsizlik en yoğun olarak üniversite mezunlarında yaşanmaktadır. Yüzbinlerce üniversite mezununun icralık olması  bu durumun en somut kanıtıdır. Üniversite mezunları hayata işsiz ve binlerce liralık borcun yükü ile atılmaktadır.

Ülkeni Elinden Almaya Çalışanlara Dur Deme Zamanı Geldi!
ABD ve AB Emperyalistleri 1000 ülkeli bir dünya yaratmak, Dünya Halklarını çok daha rahat sömürebilmek için daha önce Afganistan, Irak ve Libya’da yaptıkları gibi, şimdi deSuriye Halkına saldırmaktadırlar. Tayyipgiller bu saldırılarda görev almaktadır. “Özgür Suriye Ordusu” denen paralı askerlerden oluşan bu katilleri ülkemizde eğitip, besleyip Suriye’ye saldırması için göndermektedir. Ülkemizi başka halklara karşı, halkların diz çökmesi için bu denli aşağılık  emperyalist planların içine sokan ve Ortadoğu’daki savaşın içine doğru sürükleyen Tayyipgiller’e dur deme zamanı gelmedi mi?

Örgütlü Bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez!
 ABD-AB Emperyalistlerinin Yeni Sevr Planının AKP eli ile hayata geçirildiği onursuz ve yaşanamaz geleceğe karşı tek çare örgütlü olmak. Bu ülke halklarının tarihinde Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mız gibi örgütlü mücadelelerin zaferi vardır. Zaferle sonuçlanacak İkici Kurtuluş Savaşı’mızı örmek, senin ve bizim ellerimizde.
Kurtuluş Partisi Gençliği, örgütlü mücadelesinde seni de yanında olmaya çağırıyor!

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.