26 Mayıs 2012 Cumartesi

MKÜ’de Soruşturma Terörü devam ediyor:Yoldaşlarımıza ceza…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesinde geçtiğimiz Mart ayında, aralarında Kurtuluş Partisi Gençliği’nden arkadaşlarımızın da bulunduğu 65 kişiye soruşturma açılmıştı.
8 Mart 2012 günü, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, okulumuzun bir öğrencisine, poşu taktığı bahanesiyle faşistler silahla tehdit ederek saldırmış, bu faşist saldırı tüm devrimci-ilerici-yurtsever gençliğin tepkisini çekmişti.

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak bizler de bu olaya seyirci kalmayıp, olayın ertesi günü devrimci demokrat öğrencilerin ortak kararıyla Mühendislik Fakültesinde yapılan, sloganlarla, dövizlerle faşizm ve uzantılarını teşhir eden basın açıklamasına katılmıştık.
Eylem sırasında Dekan Yardımcısının “Demokratik ve haklı tepkinizi gösterdiniz” şeklindeki beyanlarına rağmen; olaydan birkaç gün sonra aralarında Kurtuluş Partisi Gençliği’nden 3 arkadaşımızın da olduğu 65 kişiye soruşturma açılmıştı.
Soruşturmalar 23 Mayıs 2012 günü sonuçlandı. Sadece anayasal demokratik protesto hakkını kullandığı çıktığı için soruşturma açılan öğrencilerden 7’si okuldan atılırken, aralarında bir Yoldaş’ımızın da bulunduğu birkaç arkadaşımız bir yıl, bir kısmı bir dönem, yine yoldaşlarımızın da bulunduğu diğer arkadaşlarımız ise bir ay gibi okuldan uzaklaştırma cezalarına maruz kaldılar. Buna karşılık olayın faili silahlı saldırıda bulunan faşist hiçbir cezaya çarptırılmadı.
24 Mayıs günü, Soruşturma Terörüne karşı MKÜ Öğrencileri olarak Hatay Eğitim-Sen’de bir basın açıklaması gerçekleştirerek kamuoyunu bilgilendirdik ve raralılığımızı bir kez daha belirttik.
Bütün bu baskılara, yıldırma politikalarına karşı Kurtuluş Partisi Gençliği olarak yılmayıp, pes etmeyip doğru bildiğimiz yolda yürümeye, haksızlıklarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Sosyalizm!
Yaşasın Demokratik, Laik, Anadilde Eğitim Mücadelemiz!

İskenderun

Kurtuluş Partili Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.