26 Mayıs 2012 Cumartesi

Öğrenciyiz Haklıyız Kazanacağız!

Bizler “Öğrenci Kimliği Haktır Satılamaz” sloganı etrafında bir araya gelmiş Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileriyiz. Aynı isimle açtığımız bir de facebook grubumuz bulunmakta.
Bizler üniversitemizin bu döneminin başlangıcında uygulamasına başlanan akıllı kart sistemine ve kartın öğrencilere 10 lira karşılığında verilmesine karşı imza kampanyası başlatmıştık. Çünkü üniversitelerin öğrencilerden harç dışında para toplamasının hiçbir yasal dayanağı yoktu.

Diğer yandan akıllı kart ile öğrencilerin lehine değil aleyhine olan uygulamaların kolayca devreye sokulduğunu başka üniversitelerdeki deneyimler göstermişti. Bu uygulamayla öğrenciler sabıkalı durumuna getiriliyor.
Başlatmış olduğumuz bu kampanya sürecinde sizlerin de destekleriyle yaklaşık 1000 dilekçe toplamış ve bu dilekçeleri rektörlüğe yollamıştık. Rektörlük bu süreçte, bizim temsili olarak daha erken bir tarihte vermiş olduğumuz dilekçeye cevap vermişti. Bu cevabı facebook sayfamızda aynen yayınlamıştık.
Son süreçte davanın açılabilmesi için gereken, dosya masraflarını okulumuz mühendislik fakültesinde topladık. Mayıs ayının 11’i itibariyle de davayı açmış bulunmaktayız. Avukatlarımız aracılığıyla açtığımız dava tam olarak şu argümanlara dayanmakta ve aşağıdaki talepleri içermektedir:
* Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, öğrenci kimlik kartını “akıllı kart” adı altında aynı zamanda Halk Bankası müşteri kartı haline getirmesi,
* “Akıllı kart bedeli” adı altında 10 TL tutarında ücret tahsil etmesi işlemlerinin yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden hukuka aykırılığı sebebiyle öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve iptaline karar verilmesi istenmektedir.
Böylece dava ile öğrenci kimlik kartının banka kartına dönüştürülmesi işleminin iptali istenmiş; hem de öğrenci kimlik kartı karşılığında toplanan paranın iptal edilmesi ve toplanan paranın iadesi istenmiştir.
Dava sürecini aşağıda adresini verdiğimiz facebook sayfasından takip edebilirsiniz.
Biz “Öğrenci Kimliği Haktır Satılamaz” grubu olarak; Mustafa Kemal Üniversitesi’nin daha demokratik, bilimsel ve öğrencilerin rahatça yaşayabileceği bir üniversite olması için çapa harcıyoruz ve hakkımız olanı almak için gereken her türlü meşru ve hukuki mücadeleyi vereceğiz.

Sende sayfamıza üye ol, destek ver.

facebook.com/ogrencikimligihaktirsatilamaz


ÖĞRENCİ KİMLİĞİ HAKTIR SATILAMAZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.