26 Ekim 2020 Pazartesi

ÖSYM, emek hırsızlığına devam ediyor!

 


6 Eylül 2020’de, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından KPSS’de skandal yaşandığı ortaya çıktı.

Abbas Güçlü’nün aktardığına göre, KPSS’de çıkan soruların cevaplarında değişiklikler yapıldı. 3 soru ise iptal edildi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Güçlü, “Vah ÖSYM vah! KPSS‘de iddialar doğru çıktı, doğru seçenekler değişti, iptaller var! Temel 12. sorunun E cevabının C olarak, ÖABT Fen 28. sorunun D olan cevabı C olarak düzeltildi, ayrıca Beden 55, Din 74 ve Okul Öncesi 52. sorular iptal edildi! Gelde bu ÖSYM’ye ve sınav güven!” ifadelerine yer vermişti.

AKP’giller iktidarı eğitimde her geçen gün bilimsellikten, laiklikten uzaklaşarak kendi Ortaçağcı ideoloji anlayışlarını hâkim kılmaya çalışmaktadır.  ÖSYM tarafından hazırlanan sınavlarda her yıl farklı şaibelerle karşılaşılmaktadır. AKP’giller, FETÖ ile 15 Temmuz ganimeti paylaşım savaşına girmeden önce, hepimizin hatırlayacağı üzere 2011 yılında YGS sınavının soruları çalmış, şifreleme yönetimi ile FETÖ’ye verilerek milyonlarca öğrencinin emeği ve hayallerinin çalınmalarına neden olmuştur.

O dönem Kurtuluş Partisi Gençliği olarak “Emek Hırsızı ÖSYM” şiarıyla meydanlara inerek çalınan haklarımız için mücadele etmiştik.

Yine bu sene KPSS’de yaşanan skandal ÖSYM’nin diğer hırsızlıklarının yanına eklenmiştir. ÖSYM gençliğin hayalleriyle oynamaya, emek hırsızlığı yapmaya devam etmektedir.

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak diyoruz ki; gençliğin hayallerini ve emeklerini çalanlar, bugün AKP’giller’in hukuk bürolarına dönüşen mahkemelerde yargılanmayabilirler. Ancak emri sadece hukuktan ve vicdanlarından alan hakim ve savcılar tarafından bağımsız mahkemelerde yargılanmaktan kaçamayacaklar. Eninde sonunda çelik bilezikle tanışacaklar. 26 Ekim 2020

Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!

Emek Hırsızı ÖSYM!

Kurtuluş Partisi Gençliği

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.