28 Haziran 2020 Pazar

Emek Hırsızı ÖSYM!



AKP’giller iktidarı, bizlerin ve bilim insanlarının sınavların ertelenmesine yönelik tüm taleplerine karşı, bilim dışı, akıl dışı ısrarını sürdürürken; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin dün ilk oturumunda hepinizin bildiği gibi bir skandal ile karşı karşıya kaldık.
Bizlerin de içinde olduğu 2,5 milyon öğrencinin girdiği TYT sorularının, sınav esnasında fotoğrafı çekilerek soru çözme uygulamasına gönderildiği sosyal medyada gündeme geldi. AKP’giller iktidarı sadece öğrencilerin sağlığını tehlikeye attığı yetmediği gib, öğrencilerin emeklerini de hiçe saydığını bir kez daha kanıtlandı.
Sosyal medyada ve basında gelen tepkilerin ardından ÖSYM açıklama yapmak zorunda kaldı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “TYT’den sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bizlerde Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, ÖSYM’ye soruyoruz; “Yayınlanan kitapçık nedir?”, “Kimler tarafından, Nasıl yayınlanmıştır?”, “Soruların yayınlanmasında sorumlu olan kişiler kimlerdir?” ve “Haklarında nasıl bir işlem yapılmıştır?”


Bir diğer yaşanılan skandal ise, sınavın bitiş saatine 30 dakika kalmasına rağmen bazı illerde öğrenci arkadaşlarımız zorla sınavdan çıkarıldıklarına dair açıklama yayınladılar. Ancak bu konuda ÖSYM’den gereken açıklama gerçekleşmemiştir.
ÖSYM’de geçtiğimiz yıllarda da gençlerin, öğrencilerin emeklerini çalarak, sınav sorularını FETÖ’cülerle paylaşmalarını, şaibeli sınav yapmalarını unutmadık. Dişimizi tırnağımıza takarak yıllarca çalışan biz öğrencilerin hakları her seferinde AKP’giller tarafından heba edilmektedir. Bu yaşanan olayların bütün sorumlusu ÖSYM Başkanları, YÖK Başkanları ve tüm AKP’giller’dir. Bunların tüm varlıkları yolsuzluk, hırsızlık, vurgunculuğa dayanıyor.
Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, AKP’giller’in bizlerin sağlığını hiçe saymalarına, baskılarına, hırsızlıklarına karşı üniversitelerde, liselerde mücadele ediyoruz. 28.06.2020

Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!
Emek Hırsızı ÖSYM!

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.