5 Nisan 2020 Pazar

AKP İktidarı, 18-20 yaş arası Çalışan Emekçi Gençlerimizi ölüme gönderiyor!

Dünyanın ve ülkemizin son aylarda korona virüsten kaynaklı içinde bulunduğu olumsuz durum ortada. Koronavirüs tehlikesi, artık ülkemiz için uzak bir coğrafyadaki endişe verici bir durum değil, ülkemizde yüz yüze gelinen somut bir tehlike olmuştur. Bu virüsten dolayı ilk, orta ve yüksek okullar dönem sonuna dek tatil edildi. İnsanlar, eğer imkânları varsa, evlerinden zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak dışında çıkmamaktadır. Bilim insanları da böyle önermektedir. Ancak kapitalist düzenin içinde yaşayan ülkemizde ise dışarı çıkmayanlar azınlığı oluşturmaktadır. Çünkü Devlet, açıkladığı yardım paketlerinde sadece patronlara yardımı hedef koyarken, onlara olanaklar sunarken; çalışan, her gün dışarı çıkmak zorunda kalan emekçi halkımıza ise sabır ve dua’yı önermektedir.

İşte Parababalarına böylesine hizmet eden iktidarın son yayınladığı Genelge ise biz gençleri şaşırtmamıştır. Kısaca hatırlatırsak, iki gün önce yayınlanan kararla, iktidar; (daha önce sokağa çıkmaları yasaklanan) 65 yaş üstü ile beraber 20 yaş altı gençlerin de sokağa çıkmasını yasaklamıştı.

Ancak bu kararının da arkasında duramadı. Daha birkaç saat önce yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Ek Genelgesi ile 18-20 yaş arasından olup;

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

2- Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

3- Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara [18 yaşından küçüklere] uygulanmayacaktır.

Yukarıda açıkça görüldüğü gibi, gençlerimiz açısından sayılmayan meslek grubu kalmamıştır. AKP iktidarı iki gün önce kendi koyduğu yasağı ve yasağın sebeplerini unutup, 18-20 yaş arası gençlerimize; çalışabilirsin, diyerek, ölümü göstermektedir. Ve bunu sadece kapitalistler kârlarından kâr kaybetmesin diye yapmaktadır. Zaten AKP'giller'in baş şefi ne olursa olsun ‘üretim durmayacak’ diyerek de açık açık söylemişti. Üretimin durmaması istekleri altında ise bitmiş olan ekonomimizin tümden çökmesini engellemek için son bir çırpınıştan kaynaklıdır. Ancak bu çırpınış emekçi gençlerimiz ve halkımız için değil Parababaları içindir. Aslında karar öylesine gezen ve sosyal hareketliliği artırarak bulaşma riskini maksimize eden gençler için alınmıştı. Karar alınırken 18- 20 yaş arası iş gücünün ne kadar değerli olduğu gözden kaçırılmış ki hemen düzeltme geldi. Toplumun temel ihtiyaçları deniliyor… Görülüyor ki toplumun temel ihtiyaçları(öyle olmayan birçok sektörde de üretim olanca hızıyla devam ediyor) çok büyük bir çoğunluğu asgari ücret ile çalıştırılan işçiler emekçiler tarafından üretiliyormuş. Bu bile yetmez mi bu düzenin ne denli haksız olduğunu göstermeye..


Şimdi Kurtuluş Partisi Gençliği olarak soruyoruz;

18-20 yaş arası çalışan gençlerin virüse özel bir dayanıklılığı mı var?

Onların var olduğunu söyleyebilseniz dahi akşam döndükleri evlerde analarına babalarına bulaştırmayacağını nasıl garanti edebiliyorsunuz?

Göz göre göre gençlerimizi nasıl ölüme yollayabiliyorsunuz?

Kendiniz Saraylarınızda kalırken, bir araya gelmemek için toplantılarınızı dahi internet üzerinden yaparken bu gençleri nasıl işe gönderebiliyorsunuz? 

Bizim açımızdan bunun cevabı belli; yukarıda da dediğimiz gibi kapitalistlerin kârlarından kâr eksilmesin diye, onlar insanları bu koşullarda dahi sömürüp zenginliklerine zenginlik katabilsin diye. Siz iktidarda kalabilesiniz diye…

Bunun karşılığında ise ölüme yollanan on binlerce emekçi genç… Çünkü kapitalizm insan yaşamını önemsemez, onun tek amacı daha fazla kârdır. İşçiler, emekçiler hastalık kapmış, hayatını kaybetmiş bunlar onun için önemli değildir. Daha fazla kâr, daha fazla kâr ve daha fazla kâr; tek bildiği budur bu insanlık düşmanlarının.

İşte biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak; ülkemizin emekçi gençlerini ölüme sürükleyen bu sömürü ve katliam düzenine karşı çıkıyoruz. Emekçi gençlerimizin, insanlarımızın göz göre göre ölüme sürüklenmesine karşı çıkıyoruz.

Ve biz biliyoruz ki bu düzeni değiştirmenin tek yolu Kurtuluş Partisi Gençliği saflarından örgütlenmekten, Kurtuluş Partisi’nde örgütlenmekten ve mücadele etmekten geçer. İnsanın insanca yaşabildiği Sosyalizme ulaşmaktan geçer.

Ve bizler bunu başarana kadar mücadelemize devam edeceğiz… 05.04.2020

Kurtuluş Partisi Gençliği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.