1 Mart 2020 Pazar

Gençliğin safı İşçi Sınıfının yanıdır


Kurtuluş Partisi Gençliği olarak 566 gündür TÜVTÜRK işvereninin uyguladığı faşist baskılara karşı Nakliyat-İş önderliğinde yiğitçe direnen TÜVTÜRK Muğla Araç Muayene İstasyonu işçilerini direniş alanında ziyaret ettik. “TÜVTÜRK'e sendika girecek başka yolu yok”, “Gençliğin safı işçilerin yanıdır”, “Katil ABD Orta Doğudan defol”, “İşçi gençlik el ele örgütlü mücadeleye”, “TÜVTÜRK işçisi yalnız değildir” sloganlarını haykırarak girdik direniş alanına. Kararlılıkları, yiğitlikleri gözlerinden okunan direnişçi işçiler, coşkuyla bize katılarak ‘Hoşgeldin’ dediler bize. Birlikte haykırdık sloganlarımızı.
Kurtuluş Partisi Gençliği adına, Kıvılcım Çolak Yoldaş direnişçi işçilere seslenerek, “Size  yüreği sizler ile atan  Kurtuluş Partisi Gençliği’nin selamını getirdik. Direnişinizin başından bu yana yanınızda olduğumuzu her zaman  söyledik, bu gün bunu bir kez daha tekrarlamak için geldik. Buradan devrimci sınıf sendikacılığı yapan Nakliyat İş Sendikası tarafında yürütülen bütün direnişlere de selam yoluyoruz. Selam olsun dünya üzerindeki en meşru  davalardan biri olan ekmek davası için mücadele edenlere” dedi.

Yoldaşımız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Korkuyorlar işçilerin sendikalı olmasından. Neden mi korkuyorlar? Örgütlenmenizden ve onların çıkarlarına karşı gelmenizden korkuyorlar. Devrimci sınıf sendikacılığı yapan sendikanız Nakliyat-İş’ten korkuyorlar.
Ülkemizde ve dünyada tüm politikalar emekçilerin aleyhine işliyor. Şavaş çıktığında sizlerin çocukları gönderiliyor. Peki bu esnada onların çocukları ve kendileri ne yapıyor? Zevk-ü sefa içinde gününü gün ediyor ve vatanseverlik edebiyatı yapıyor. Biz bunların yaptıklarının tümüyle yalan olduğunu biliyoruz. Ve yaptıkları herşey eninde sonunda açığa çıkacak. Bunlar işçiye  düşman, bundan dolayı sizlere silah bile çektiler. Anayasal hakkınızı kullandığınız için sizi işten çıkardılar çünkü korkuyorlar. Evet, korksunlar! Bu sömürü saltanatını yıkacağız.
Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar
Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır
Safları sıklaştırın çocuklar bu kavga faşizme karşı
Bu kavga hürriyet kavgasıdır.
TÜVTÜRK işvereni şunu bilsin ki, TÜVTÜRK’e sendika girecek. Ne yaparsa yapsın, ne kalleşlikler yaparsa yapsın korkusu fayda etmeyecek, bu işyerinde Nakliyat-İş Sendikası’na bağlı işçilerle çalışacak. TÜVTÜRK işvereninden tehditlerinin hesabı sorulacak.”
Kurtuluş Partisi Gençliği adına yapılan konuşmanın ardından direnişçi işçiler de ilk günden beri direnişe sahip çıktığı için Halkın Kurtuluş Partisi’ne ve gençliğine teşekkür ettiklerini belirttiler.   
Ve hep birlikte bir kez daha haykırdık direniş alanında:
“GENÇLİĞİN SAFI İŞÇİ SINIFININ YANIDIR"
29 Şubat 2020


Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.