12 Şubat 2019 Salı

Mahirler’i anmak suç değildir!



Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, 30 Mart 1972’de katledilen Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak için, 1 Nisan 2018’de Kadıköy Altıyol’da eylem yapacaktık. Ancak basın açıklaması yapacağımız yere henüz ulaşamadan kolluk kuvvetleri tarafından saldırıya uğrayıp gözaltına alınmıştık.
Bunun sonucunda “terör örgütü propagandası” yapmak suçlamasıyla çoğunluğu genç yoldaşlarımız olmak üzere 11 yoldaşımız hakkında dava açılmıştı.
Davanın ikinci duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Davada söz alan yoldaşlarımız, Mahir Çayan’ı anmanın suç olmadığını ve asıl suçluların ülkenin tam bağımsızlığını isteyen Mahirler’i ve arkadaşlarını katledenler olduğunu bir kez daha mahkeme salonunda haykırdı.

Yoldaşlarımızın savunmalarından sonra söz alan Parti Avukatlarımız, bu davanın tamamen hukuksuz olduğunu, asılsız suçlamalar üzerine inşa edildiğini, bu düzmece davanın buraya kadar gelmesinin dahi anlamsız olduğunu belirttiler. Ve derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini söylediler.
Dava, ifadelerin alınmasının ardından, başından beri belli olan sonucun açıklanmasıyla son buldu. Tüm yoldaşlarımız beraat etti.
Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, Türkiye Devrimi’nin Önderi, Usta’mız Hikmet Kıvılcımlı’dan, Mahirler’den, Deniz’lerden devraldığımız mücadele bayrağını daha yükseklere taşıyacağız ve zafere ulaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 12 Şubat 2019

Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür!
Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!
Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi!               
Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız!


Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.