19 Mayıs 2018 Cumartesi

19 Mayıs Emperyalizmle ve işbirlikçileriyle mücadele günüdür

Bugün 19 Mayıs. Mazlum halkların emperyalizme karşı kazandığı ilk ulusal kurtuluş savaşının, Birinci Kurtuluş Savaşı’mızın kıvılcımının çaktığı gün. O kıvılcımın yaktığı meşale bugün İkinci Kurtuluş Savaşı'mıza yol gösteriyor.
Dün kapıdan kovduğumuz Emperyalistler bugün bacadan ülkemize geri girdiler. Bizler de aynı Birinci Kurtuluş Savaşı'mızda olduğu gibi İkinci Kurtuluş Savaşı'mızla Emperyalistleri bir daha gelmeksizin ülkemizden kovacağımızı haykırmak için Kadıköy'de alanlardaydık.

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak; ustamız Hikmet Kıvılcımlı’nın dediği gibi biz “Yıldırılamaz Gençliğiz”, İkinci Kurtuluş Savaşçılarıyız. Kuvayimilliye ruhu ile mücadelemizi sürdürdüğümüzü göstermek için, Halkın Kurtuluş Partisi İstanbul İl Gençliği olarak “Birinci Kurtuluş Savaşı'mızın Kıvılcımı, İkinci Kurtuluş Savaşı'mızın meşalesi” 19 Mayıs’ı 99. yılında Kadıköy Boğa’da kutladık. Eylemimiz Mustafa Kemal, Birinci Kuvayimilliyecilerimiz nezdinde tüm devrim şehitleri adına saygı duruşu ile başladı.
Basın açıklamamızı, Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Hüseyin Can yoldaşımız yaptı. Yoldaşımız konuşmasında şunları aktardı: “Bundan tam 99 yıl önce, Mustafa Kemal ve Birinci Kuvayimilliyecilerimiz işgal altındaki vatanımızı Emperyalistlerden ve yerli işbirlikçilerinden kurtarabilmek için “Ya İstiklâl Ya Ölüm” şiarı ile yola çıktılar. Dünyada emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşını, Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı gerçekleştirdiler. Emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçilerini ülkemizden kovdular. 19 Mayıs, Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mıza kıvılcım olmuştur, İkinci Kurtuluş Savaşı’mızın da meşalesidir! ”
Yoldaşımız konuşmasında, İnsanlığın başdüşmanı ABD Emperyalistlerinin “Büyük Ortadoğu Projesi” ile Ortadoğu Halklarına kan ağlattığını, zulüm, açlık ve sefaleti reva gördüklerini ve Ortadoğu coğrafyasını kanlı planlarıyla sömürgeleştirilmeye mahkûm ettiklerini söyledi.
Konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Daha birkaç gün önce tüm dünyanın gözleri önünde mazlum Filistin Halkı vatanına sahip çıkmak isterken kurşuna dizildi Siyonist İsrail rejimi tarafından ve Tarihe geçecek bir katliam yaşandı. ABD Emperyalistleri ve onların Ortadoğu’daki karakolu Siyonist İsrail bir kez daha ne kadar kan emici, ne kadar insanlık düşmanı olduklarını gösterdiler.
Sıra artık Türkiye’dedir. Emperyalist savaş köpekleri ülkemizde de aynı planları uygulamaya sokarak Kurtuluş Savaşı ile yırtıp çöpe attığımız Sevr’i halklarımıza dayatmaktadırlar. ”
Yoldaşımız, Emperyalistler ve yerli hainler çetesi şunu bilmelidirler ki; bu hayâsızca gidişe dur diyen,“Vatan aşkını söylemekten korkar hale gelmektense ölmek yeğdir” şiarını benimsemiş bizler de aynı Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mızda olduğu gibi yeniden emperyalistleri ve onların yerli işbirlikçilerini vatanımızdan defedeceğiz diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Basın açıklamamız sırasında sık sık “Kahrolsun AB-D Emperyalizmi!”, “Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız!”,“Yaşasın 19 Mayıs!”, “Katil AB-D Ortadoğu'dan Defol!”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler!” sloganları atıldı.
Eylemimiz basın açıklamamızdan sonra son buldu.
19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık meşalesini elimizden düşürmeyeceğiz. Yeni Sevr’i de parçalayıp atacak, İkinci Kurtuluş Savaşı’mızı da zafere ulaştıracağız! 19 Mayıs 2018

Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşı’mız!
Emperyalistler, İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler!

İstanbul’dan
Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.