6 Mayıs 2017 Cumartesi

Üç Fidan Halkların Kurtuluş Davası’nda yaşıyor!



Üç Fidan Halkların Kurtuluş Davası’nda yaşıyor!
6 Mayıs 1972’de 12 Mart Faşist Cuntası tarafından katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan 45. ölüm yıldönümünde mezarları başında anıldı. Kurtuluş Partisi Gençliği olarak Üç Fidan’ın Emperyalizme, Ortaçağcı Gericiliğe ve Faşizme karşı vermiş olduğu mücadelenin en büyük savunucuları olduğumuz bilinci ile 6 Mayıs günü saat 13.00’te Karşıyaka Mezarlığı 2 nolu kapıda anma etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere toplandık.

Eylemimiz Üç Fidan’ın mezarlarının bulunduğu noktaya doğru yürüyüşle başladı. Yürüyüşümüz boyunca “Üç Fidan Yaşıyor HKP Savaşıyor!’’, ”Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız!”,”Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın Sosyalizm!”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği!”, Kahrolsun AB-D Emperyalizmi!” sloganlarımızı coşkulu bir şekilde haykırdık. Denizleri anmaya gelen halkımızın, üzerinde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan yoldaşların fotoğrafları ve “ İkinci Kurtuluş Savaşcıları… İdeallerinizi Zafere Ulaştıracağız!”, “ Yeni Sevre Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız” sözleri bulunan pankartımıza ilgisi büyüktü.

Denizlerin mezarları başında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunarak basın açıklamamızı gerçekleştirdik. Basın açıklamamızı Kurtuluş Partisi Gençliği’nden bir yoldaşımız yaptı. Açıklamada Denizlerin ve 68 kuşağının mücadelesine vurgu yapılarak: Emperyalizm, kuklalarına emri vermiş ve ülkede kan gövdeyi götürmeye başlamıştı. Her gün birileri ya sokaklarda vuruluyor ya da işkencelerde öldürülüyordu. Ama bu devrimci gençler ölümün karşısında bile bir adım geri atmıyordu. Tek yolun devrim olduğunu görmüş ve devrimi gerçekleştirmek için halklara yemin etmişlerdi.
Usta’mızın dediği gibi:
“Devrim yapıyorduk, muhallebi değil. Bu yolda ölmek de var öldürmekte…’’
Günün tüm saatlerini devrimci pratiğe ve teoriye ayıran bu gençler bunu çok iyi biliyorlardı. Ama bir adım olsun geriye bakmıyorlardı.
Deniz, Yusuf ve Hüseyin yoldaşlar Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mız ve önderi Mustafa Kemal’i de en iyi şekilde anlamış ve kendilerini  “Biz İkinci Kurtuluş Savaşçılarıyız!’’ diye nitelemişlerdir.”denildi.
Üç Fidan’ın mezar başı anmasını hep bir ağızdan parti andımızı okuduktan sonra sonlandırak, 1 Eylül 1978’de Ankara’nın Şentepesi’nde faşistlerce katledilen Üç Şehitlerimiz Mahmut-İbo-Sadi yoldaşların mezarlarına gittik. Yoldaşlarımızın mezarları başında, uğruna canlarını verdikleri mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi ve zafere ulaştıracağımızı vurgulayarak yoldaşlarımızı bir kez daha andık.
Bizler Kurtuluş Partisi Gençliği olarak Denizlerin, Mahirlerin, Üç Şehitlerin, Kıvılcımlı Usta’nın bizlere bıraktığı bayrağı en yükseklerde dalgalandıracağız ve Demokratik Halk İktidarı’nı kurup Sosyalizmi zafere ulaştıracağız.
Deniz-Yusuf-Hüseyin Ölümsüzdür!
Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!

Kurtuluş Partisi Gençliği





2 yorum:

  1. Thanks in support of sharing such a pleasant opinion, article is good, thats why i have read it fully gmail email login

    YanıtlaSil
  2. Highly descriptive blog, I liked that a lot. Will there be a part 2? gmail log in

    YanıtlaSil

Öneri/eleştiri ilet.