24 Nisan 2017 Pazartesi

1 Mayıs’ta Taksim’deyiz, Vatanımıza sahip çıkıyoruz!

1 Mayıs’ta Taksim’deyiz, Vatanımıza sahip çıkıyoruz!
Ne umudumuzda, ne kararlılığımızda, ne bilincimizde, ne hıncımızda,
ne öfkemizde, ne inadımızda, ne şehitlere olan saygımızda
ne de Vatan aşkımızda yok zerre kadar olsun bir eksilme…
Baskılar kimini yıldırır kimini bilermiş.
Biz; daha 17 yaşında Vatan savunması için eline silah alıp ölmeye koşan, insanlığın kurtuluşu mücadelesinde kendi canını başka hiç kimsenin canından daha tatlı görmeyen, son nefesine kadar da bu kutsal mücadeleyi bırakmayan,  bu uğurda uğradığı her işkenceden başı dik çıkan, mücadele ederken vurmayı da vurulmayı da “hepsi vız gelir ve de gelmelidir” diyerek karşılayan Hikmet Kıvılcımlı Usta’nın öğrencileriyiz.

Biz; Kıvılcımlı Usta’dan devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyan, 68 Kuşağı Gençliği’nin mücadelesinde önderlik, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nde İşçi Sınıfına Sosyalist bilinç vermek için öncülük eden, işkencelere uğrayan, Kıvılcımlı Usta’nın yanı başında mücadele ile yoğrulan, Kıvılcımlı gibi nöbet yerini bir an olsun terk etmeyen, cesaretin de bir vatan olduğunu öğreten, karanlığın en yoğun olduğu günlerde projektör ışığı olan, bizlere karanlıklardan çıkış yolunu gösteren, insan-hayvan-bitki-doğa sevgisini mücadelenin merkezine koyan bir önderliğe sahibiz.
İşte o yüzden bizi yıldıramazsınız, bizi korkutamazsınız, bizi kutsal ve doğru bildiğimiz yoldan döndüremezsiniz. Bizi Vatanımızı savunmaktan alıkoymazsınız. Biz Usta’mızdan da önderliğimizden de baskılar karşısında yılmamayı, tam tersine bilenmeyi öğrendik. Kaybedersek inancımızı, kaybedersek cesaretimizi, insanlığımızı da kaybedeceğimiz kazındı bizim bilinçlerimize. Ve yine insanlığını kaybedenlerin de Vatanı savunamayacağı, korumayacağı belletildi iyice.
O yüzden beyhude çabadır, Kuklacı AB-D Emperyalistlerinin ve kukla yerli satılmışların çabası. Durduramazlar insanlığın insanlık konağına ulaşmasını. Sizlerin başvurmak zorunda olduğu zor, gerçek devrimcilere, gerçek insanlara sökmez. Tam tersine sizin baskılarınız, işkenceleriniz, cezaevleriniz, susuş suikastınız bizim kararlılığımızı, hıncımızı, inancımızı daha da biler.
İşte boşa değil bizim Taksim’i Vatan bellememiz. Boşa değil o Vatanı kaybetmemek için bedeller ödememiz. Boşa değil 1 Mayıs Alanı için bu kadar ısrarlı olmamız. Kanla kazanılan her bir karış toprak için bir Yurtseverin, bir Gerçek Devrimcinin yapması gerekeni yapıyoruz. Kabul etmiyoruz başka bir alanı, kabul etmiyoruz çukurlara hapsolmayı. Çünkü bu artık bir onur meselesidir. Biz onurumuzu kaybetmeyi kabul etmiyoruz. Çünkü biz; Onurumuzu yaşamdan değerli buluyoruz.
Bir de bizde diğerlerinde olmayan sağlam teori var, her geçen gün doğrulanan. Bu öyle bir teori ki, gericilik rüzgârlarının en şiddetli estiği bir dönemde bile yıkılmadı. En şiddetli depremler bile yerinden oynatamadı bu sağlam teoriyi. Bu sağlam teorinin ışığında kattık gericilik rüzgârlarını önümüze. Yıktık yıkılmaz denilen gericiliğin ideolojisini. Yıktık yıkılmaz denilen bu kanser düzeninin bentlerini.
Nazım’ın dediği gibi:
 Döndürmedi rüzgâr beni havada yaprağa,
ben kattım önüme rüzgârı…
Ve sen ki en yıkılmazları yıkabilirsin.
 Biz 40 yıl önce; 1 Mayıs 1977’de Vatan yaptık Taksim’i.
Kanla Vatan oldu bu toprak parçası. 40 yıldır bu Vatan için toprağa düşen her Devrimciye borcumuzdur, 1 Mayıs Alanı’nın yeniden kazanılıp Vatan yapılması.
Yine, bütün baskılara karşı biz kazandık bu Vatanı. Mücadelemizle, kararlılığımızla, cesaretimizle, inancımızla. Bir adım bile gerilemeden, bir an bile esnemeden. Yaptık… Biz yine yapacağız!..
1977 1 Mayısı’nın 40’ıncı yılında HKP olarak 1 Mayıs Alanı’nda 1 Mayıs’ı kutlamak için yürüyeceğiz, Beşiktaş’tan Taksim’e.
Ve kazanacağız yeniden Vatanımızı.
Bu vatana sahip çıkan, başka alanlarda kaybolmak istemeyen, cesaret vatanını kaybetmeyen herkesi bekliyoruz bu coşkulu buluşmaya.
23.04.2017
Halkın Kurtuluş Partisi
Genel Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.