3 Şubat 2017 Cuma

AKP’giller’in Sömürü Düzeni Bir Genci Daha Katletti



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi, 22 yaşındaki Remzi Ersu, AKP’giller’in katmerlendirdiği pahalılık ve yoksulluk kıskacından çıkmak ve harçlığını çıkarmak için tatilde İstanbul’a çalışmaya gelmişti. Yeğeninin çalıştığı Esenyurt’taki inşaatta çalışmaya başlayalı ise üç gün olmuştu. Çalıştıkları esnada Remzi ile 19 yaşındaki yeğeni Sefer Deli’nin üzerine vinçle kaldırılan demir kalıp düştü. İkisi de ağır yaralandı. İki sene sonra mezun olup insan hayatı kurtarmak için çalışacağı hastaneden ise onun bu vahşi düzenin kâr hırsı yüzünden katledilişi haberi çıktı.
Remzi Ersu katledildi, bu düzenin sömürücüleri tarafından, bu düzenin devam etmesi için parababalarına çanak tutanlar tarafından, ölümünü kadere bağlayanlar tarafından. Bu cinayet ise bazılarının artık bu tür ölümleri kanıksaması, bazılarının da bilinçli işçi düşmanlığından dolayı sosyal medya dışında çok duyulmadı, yankı bulmadı.

Ocak 2017’de 161 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. 2016 Ocak’ında bu sayı 119’du. 2016 yılında toplam katledilen işçi sayısı ise 1970’ti.
Sömürü gittikçe artıyor, asgari ücret açlık sınırından ve asgari geçim sınırından çok az, işçiler ya daha kötü koşullarda çalıştırılmak ya da işsiz kalmak ikileminde bırakılarak bu koşullarda çalışmaya ve ölüme mahkum ediliyor. İşçilere reva görülen ücretli birer köle olmak, işçilere düşen görev ise gerçek devrimci partide, yani HKP’de örgütlenmek.
Gencecik bir insanın hayatının elinden böyle adice ve vahşice alınması, ancak doğru hatta örgütlü mücadele ederek aşılabilir. AB-D Emperyalizmi’nin uşağı Finans-Kapital ve Tefeci Bezirgan partilerinin hiçbiri bu sorunlara çözüm getiremez. Çünkü hepsinin temsil ettiği sınıf ve tabaka işçinin karşısında. Birinin iktidarda olması diğerlerinin muhalefette olması bir şeyi değiştirmiyor, bunların hiçbirinin birbirlerinden farkı yok.
Ancak; bu ülkede Demokratik Halk İktidarı’nı kurduğumuz zaman kaçacak delik arayacaklar. Bizim zihnimizde, bilincimizde zaman aşımı yok. Onların hepsinden işledikleri cinayetlerin, yaptıkları katliamların hesabını bir bir soracağız. 03.02.2017

Kahrolsun Ücretli Kölelik!
Yaşasın Sosyalizm!
Kurtuluş Partisi Gençliği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.