3 Kasım 2016 Perşembe

Ankara Hukukta Ortaçağcı Gericiliğe Geçit Yok

Halkın Kurtuluş Yolu Gazetesi 105. sayısında yayınlanan bildirimiz...
Ortaçağcı gericiliğe karşı her alanda mücadele etmeye devam ediyoruz. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu Hukuk Fakültesinde Ortaçağcı gericiliğe direnerek sesimizi duyurduk.
18 Ekim Çarşamba günü Dekanın güvenlik görevlilerine yazılı olarak “Bugün okulumuzda hiçbir şekilde afiş asılmayacaktır ve şu an açılmış bulunan stantların da kapatılmasını istiyorum” bildirimde bulunması üzerine, güvenlik görevlileri Dekanın bu isteğini öğrencilere duyurmuştur. Farklı siyasi gruplarda bulunan öğrenciler ve biz de bu uyarıyı dikkate alarak, astığımız afişleri tekrar asmak üzere söktük. Çünkü okul bizimdi, ertesi günün sabahına kadar “Sevgili” Dekanımıza bir gecelik mutluluğu çok görmeyelim, dedik…

Aynı gün ders sonrasında anladık Dekanın kıvranmasını, afişlerimize, stantlarımıza müdahalesinin nedenini. Gericilere, AKP’giller’e, MHP’li Faşistlere, Bin Kalıplılara, dikensiz yani Devrimcilerin afişinin, standının olmadığı bir Hukuk Fakültesi.
Ders sonrasında holde bulunan boşlukta sadece 15 Temmuz adlı standın açık olduğunu gören ve buna tepki gösteren ve gelişen olaylara önderlik eden Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Yoldaş’ımız standı tekmeleyerek dağıttı. Ve ardından sonu karakolda biten olaylar başladı.
“Hacı Hacıyı Arafat’ta İt İti Kalafatta Bulurmuş” misali kendilerine mücahit adını veren AKP’li, MHP’li, Sahte VP’li ve TGB’liler domuz topu gibi bir koalisyon kurarak birlikte hareket ettiler. Bu Ortaçağcı gericilere karşı Yoldaş’ımızın müdahalesine, diğer siyasi hareketlerdeki öğrenci arkadaşlar da desteğe gelerek bu gericilere karşı direndiler.
Ortaçağcı gericiler sürekli bir şekilde “Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber”, “Okulda PKK istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Her türlü Ortaçağcı gericiliğe, Faşizme karşı çıkan, Laikliğin kararlı savunucusu Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Yoldaş’ımızla birlikte, diğer siyasi gruplardan arkadaşlar da “Ortaçağcı-Gericiliğe Karşı Mücadele”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”,”Bu ülke Cumhuriyet’le yönetiliyor, Laik bir ülke burası” diyerek Ortaçağcı gericiler güruhuna karşı meydan okudu.
Bunun üzerine AKP’giller’in polisi okula girerek Yoldaş’ımızı ve diğer siyasi gruplardaki öğrencileri gözaltına aldı. Ortaçağcı gericiliğe, Faşizme karşı bir geleneği olan bu okul, AKP’giller’in ordusuna dönüştürülen güvenlik güçleri tarafından Ortaçağcı gericilere, faşistlere, Bin Kalıplı CIA Sosyalistlerine teslim ettirilmek isteniyor. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Devrimci Geleneği, İlerici-Devrimci Geleneğimiz, “Güvenlik” adı altında yok edilmek istenmektedir.
Oysaki bir şeyi unutuyorlar bu Ortaçağcı gericiler; Bizler Ortaçağcı gericiliğe, Faşizme karşı amansız bir şekilde mücadele ediyoruz. Üniversitelerimizin, Ortaçağcıların üreme çiftliğine dönmesine asla izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz Demokratik Halk Üniversitelerini kurana dek sürecektir.
Şeriat Ortaçağdır!
Bilim İçin Laiklik!
Gelecek İçin Laiklik!
Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!

Ankara Üniversitesi
Hukuk Fakültesinden
Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.