26 Haziran 2016 Pazar

Üniversitelerde Ortaçağcı gerici baskılar devam ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi öğrencileri için 17 Haziran’da mezuniyet töreni düzenlendi. Gerici Vahdet Gazetesi törende düzenlenen bir dans gösterisindeki kadın öğrencilerin fotoğraflarını buzlandırarak, “Bu Ne Arsızlık!” başlığı altında kadın öğrencilere ağır ithamlarda bulundu:


“Söz konusu törende öğrenci oldukları öğrenilen bir grup genç kız, mayo benzeri müstehcen kıyafetlerle sahnede iğrenç bir dans performansı gerçekleştirdi. Öğrenciye yakışmayacak şekilde giyilen açık kıyafetlerle sahnede sergilenen dans gösterisinde kızlara adeta erotik hareketler yapıldı. Hem Ramazan ayı hem de eğitim yuvası olması dikkate alınmadan yapılan rezil dans gösterisi, öğrenciler, akademisyenler ve çocuklarının mezuniyetine gelen ailelerin gözleri önünde düzenlendi” ifadelerini kullanan Ortaçağcıların yayın organı Vahdet, durumun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) bildirilmesi sonucu Buca Eğitim Fakültesi Dekanlık görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Başlar’ın “Dekan vekilliği” görevine son verildiğini de ekledi.


Üniversite öğrencilerinin mezuniyet sevinçlerini yaşamalarına bile tahammül edemeyen YÖK, bunu gerekçe gösterip bir profesörü görevden alarak Ortaçağcı Gericiliğini yine konuşturmuş oldu. Üstelik görevden alınan akademisyen özünde AKP’giller’e karşı değildir. Olaydan sonra da böyle bir durumdan haberi olmadığını, Hint Dansı gösterisi olacağını bildiğini söyleyerek muhafazakâr olduğunu vurguluyor ve önceden bilse kendisinin de izin vermeyeceğini belirtiyor. Hatta “solcular ve paralelciler” olarak adlandırdığı kesim tarafından kendisine komplo kurulduğunu söyleyerek işin içinden sıyrılmak, kendisini mağdur göstermek istiyor. Artık üniversitelerin mezuniyet törenlerinde de öğrencilerin baskı altında tutulacağının bir göstergesi olan bu olay, bizlere ülkemizin gericiler tarafından nasıl ablukaya alındığını göstermektedir. AB-D Emperyalistleri tarafından palazlandırılan CIA-Pentagon İslamı’nın gün geçtikçe azgınlaşarak faaliyetlerini sürdürdüğü üniversiteler, artık bilim yuvası olmaktan uzaklaşmış, bu gerici ideolojiden beslenen idarecilerin, kurumların eline düşmüş durumdadır. 

Ülkemizde kadına taciz, şiddet, tecavüz AKP’giller başa geçtiğinden beri artmaktadır. Şeriat düzenini ülkemize getirmeye çalışan AKP’giller ve halkımıza bu gidişatı benimsetmek için var gücüyle çalışan yandaş medya kuruluşları, gerici düşüncelerini yaymak için yine Kadınları hedef almaktadır. Sanat duygusundan, kadına, insana saygıdan yoksun AKP’giller dans eden kadın öğrencileri erotik hareketlerde bulunmakla itham edebilecek kadar sapık ve canidirler. Üniversite öğrencilerini, aydınları baskılarla susturup sindirerek, toplumun geri kalanına Ortaçağcı ideolojilerini rahatça empoze etmeye çalışıyorlar.

Lakin bilinsin ki biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak bulunduğumuz her alanda Ortaçağcı Gericiliğe karşı mücadele edecek, geçit vermeyeceğiz!

AB-D Emperyalistlerinin ve yerli satılmışların halkımızı Ortaçağ karanlığına sürüklemesine, ülkemizi Suriyeleştirmesine karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz. Kadın erkek omuz omuza bu Ortaçağcı, sapık zihniyete karşı laiklik demekten, laikliği savunmaktan ve halkımıza gerçekleri anlatmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz!

İzmir’den Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.