11 Haziran 2016 Cumartesi

OSTİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri: "Ortaçağcı-Gerici, İktidar Yandaşı İdarecilerin Okulumuzu Gericileştirmelerine İzin Vermeyeceğiz"


OSTİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, İstanbul Erkek Lisesi’ndeki arkadaşlarımızın başkaldırmasıyla başlayan sonrasında ülkenin diğer kentlerindeki liselere yayılan liseli arkadaşlarımızın onurlu mücadelelerini destekliyoruz ve Ortaçağcı Gericiliğe karşı omuz omuza mücadele ederek kazanacağımızı ilan ediyoruz.

Liselerimizdeki eğitim bilimsellikten ve laiklikten tamamen uzaklaştırılarak, Ortaçağcı-gerici bir şekle dönüştürülmektedir. Örneğin; Cuma namazlarına okul idarecileri giderken okul bahçesinde gördükleri arkadaşlarımızı zorla namaza götürmektedir. Rehberlik derslerimizde psikoloji ve sosyoloji konularını konuşmamız gerekirken, öğretmenlerin gerici propaganda yapması gibi birçok örnek mevcuttur.

Bizler bunların gerçek İslamiyet’le, Kuran’la, Hz. Muhammed ve dört halife ile ilgilerinin olmadığını günbegün daha da net bir şekilde görüyoruz. Okul idarecileri ve bazı öğretmenler ise Pentagon İslamı ve Muaviye-Yezid İslamı’nı derslerimizde göstermektedirler. Liselerimizin bu şekilde gericileştirilmesine izin vermeyeceğiz.

Bizler bu ülkenin ilerici, aydın gençleri olarak; “Din kisvesi adı altında dünya menfaati sağlayan” idarecilere ve öğretmenlere inanmıyoruz ve inanmayacağız. Bizleri Ortaçağcılaştırmalarına, gericileştirmelerine izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar liselerimizde Laikliği, Bilimselliği savunacağız.

Tüm liseli arkadaşlarımızı desteğe ve mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz.

Ankara
OSTİM Mesleki ve Teknik
Anadolu Lisesi Öğrencileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.