7 Mayıs 2016 Cumartesi

Gerçek Temsilcileri Üç Fidan’ı Mezarı Başında Andı

6 Mayıs 1972’de 12 Mart Cuntasının göstermelik mahkemelerinin katlettiği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı bedence aramızdan ayrılışlarının 44. yıldönümünde mezarları başında andık.

6 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de Karşıyaka Mezarlığı İkinci Kapısı’nda buluştuk ve kortejimizi oluşturduk. “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” “Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi” sloganlarıyla Üç Fidanın mezarlarına yürüdük. Anma etkinliğimiz saygı duruşu ile başladı, ardından Kurtuluş Partisi Gençliği adına Boran Alp Yoldaş açıklamamızı okudu.


Açıklamada: “Deniz Gezmiş ve yoldaşları emperyalizme, şovenizme ve Ortaçağcı gericiliğe karşı ciddi bir mücadele bayrağı dalgalandırdı. Kısa zamanda büyük eylemler örgütlediler. Çünkü onlar gerçek devrimcilerdi. Bugün BOP adı altında ülkemizi ve Ortadoğu’yu dizayn etmeye çalışan emperyalistler durmadan çalışmalarına devam etmektedir. Mevcut iktidar ve Amerikancı Burjuva Kürt Hareketi eliyle bombalar patlatıp, halkları katledip, ülkemizi parçalamaya ve Suriyeleşmeye götürmektedir. Bizler de Denizler gibi bu emperyalist projeye karşı mücadele etmekteyiz ve zafere ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Onlar, bu emekçi, cefakâr halkımız için gencecik bedenlerini feda ettiler. Bedreddin’in yanındaki Börklüce Mustafa gibi; Demirci Kawa gibi; Pir Sultanlar gibi; Yezid zulmüne onlarca kişiyle isyan eden Hüseyinler gibi bir an olsun ölümü düşünmediler. Tek hedefleri vardı: Devrimi gerçekleştirmek. Çünkü kurtuluş için tek yol devrimdi!”
denildi.

Denizlere olan borcumuzu ancak Parababalarının saltanatını yıkarak; Demokratik Halk Devrimi’ni gerçekleştirip sosyalizmi kurarak ödeyebileceğimizi söyledi.

Ardından İnanç Erdoğan Yoldaş’ımız devrimci şairimiz Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” şiirini etkileyici bir şekilde okudu.

Anma etkinliğimizin ardından yeniden kortejimizi oluşturduk ve mezarlığın çıkışına kadar sloganlarımızla, coşkulu bir şekilde yürüdük. Eylemimizi “Yusuf-Hüseyin-Deniz, Yaşasın Kurtuluş Mücadelemiz” “Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız”, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” sloganlarıyla sonlandırdık. 06.05.2016

HKP Ankara İl Örgütü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.