4 Mart 2016 Cuma

Ortaçağcı İrticacılar İTÜ’den Defolun!

Birkaç gündür İTÜ’nün adı okulda yürüyen Ortaçağcı-gerici çalışmalar, onların provakasyonları, öğrencilerin tepkisi ve polis müdahalesi haberleriyle duyuluyor.
Gericiler son birkaç dönemdir İTÜ’de cami olmadığı için dini sorumluluklarını yerine getiremedikleri ve inanç özgürlüklerinin kısıtlandığı iddiasıyla İTÜ Mescit ve İTÜ Beyan adıyla çalışma yürütüyorlardı. Sol ortamın dağınıklığı ve savrulmuşluğu dolayısıyla gerektiği gibi bir tepkiyle karşılaşmayan gericiler bu isteklerinde başarılı oldular. Çalışmaları hız kesmedi ve sonrasında caminin yapıldığı yeri beğenmedikleri için İTÜ’deki tüm “Müslüman”lara çağrı yaptılar, dışarıdan taşıdıkları kişilerle namaz kıldılar.
Bu konu daha “özgürlük temelinde” sonuca bağlanmamıştı ki bu hafta rektörlükten yer alarak, polis korumasında “28 Şubat’tan Bugüne Türkiye’de Değişim Süreci ve Üniversiteler” etkinliğini gerçekleştirdiler. Bu etkinliğin çalışmalarını yaparken de Suriye’deki Ahrar-uş Şam adlı Ortaçağcı canileri sahiplendiklerini söylediler. İTÜ öğrencilerinin, bu gerici örgütlenmenin 2 Mart günü yaptığı provakasyonlara gösterdiği tepki üzerine ise polis ve ÖGB öğrencilere saldırdı.

Bu yaşananların üzerine bugün (3 Mart 2016) Maslak Kampüsü’nde adeta OHAL ilan edildi. Öğrenciler önce okulun kapısındaki turnikelerde oluşturulan ÖGB koridorundan geçti, sonrasında okulun her yanına yerleştirilmiş sivil polis ve çevik kuvvetlerin arasından derse gitmeye çalıştı. Neden kimlikleri kontrol ettiklerini soran kişiler gözaltına alınmaya çalışıldı, Merkezi Derslik Binası içerisinde açıklama yapmak için toplanan öğrencilerden yirmiden fazlası gözaltına alındı.
Okulumuzda yaşananların meali şudur:
İTÜ’nün devrimci ve ilerici geleneği “güvenlik” adı altında sindirilmeye çalışılmaktadır. En büyük düşmanı laiklik olan AKP’giller’in gerici politikaları üniversitelerde de kendini göstermektedir. Müslümanlık adına, başta ABD olmak üzere, emperyalizimin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmesinde taşeronluk yapan AKP’giller ve onların okuldaki gölgeleri Müslüman halkların asıl düşmanlarıdır.
Ancak; üniversitemizin, Ortaçağcıların üreme çiftliğine dönmesine asla izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz Demokratik Halk Üniversiteleri’ni kurana dek sürecek. 03.03.2016
Şeriat Ortaçağdır!
Bilim İçin Laiklik! Gelecek İçin Laiklik!
Yaşasın Demokratik Halk Üniversiteleri Mücadelemiz!
Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!
 İTÜ’den Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.