30 Mart 2016 Çarşamba

On’ları, Mahir Yoldaş’ı mezarı başında andık

On'lar 44 yıl önce bedence aramızdan aldılar. Mahir Çayan ve yoldaşlarını katledenler, toprağa karışınca yok olur sandılar. Hunharca katledince On’ların yolundan gitmek isteyenlere ders olur diye düşündüler. Bir daha kimse adlarını ağzına bile almaz, unutulur gider, sandılar ama yanıldılar.12 Mart faşizminin insanlıktan çıkmış ABD-AB beslemesi faşist generalleri, CIA güdümündeki Kontrgerilla, yerli yabancı Parababaları, bir şeyi hep unutuyorlar. İnsanlığın kurtuluş mücadelesinde kendi bedenini feda eden devrimciler unutulmazlar! Unutturulmazlar! Anıları, mücadeleleri kendilerinden sonra halkların, halklara önderlik eden devrimcilerin mücadelelerinde yaşamaya devam eder. On’lar ölmezler, On’lar ölümsüz olurlar toprağa karışınca. Toprağa kök salarlar, yepyeni taze filizler vermeye devam ederler yıllarca. İşte bu yüzdendir Mahirlerin, Denizlerin çoğalması.

On’ların gerçek devamcıları Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, 30 Mart Çarşamba günü saat 18.00 Karşıyaka Mezarlığı 2 nolu kapının önünde toplandık. Daha sonrasında kortej oluşturularak, “Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür, Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları eşliğinde Mahir Çayan Yoldaş’ımızın mezarına doğru yürüyüş yaptık ve karanfillerimizi bıraktık. Anmamıza Mahir Çayan ve On'ların nezdinde tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladık. Tüm yumruklar havada haykırdı İkinci Kurtuluş Savaşçıları: “Selam Olsun Bizden Önce Geçene, Selam Olsun Savaşırken Düşene”. Mahir Çayan Yoldaş’ımızın mezarının başında On’ların sloganlarını haykırdık: “Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye”, Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız, Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın Sosyalizm”.
Ankara Kurtuluş Partisi Gençliği'nden Ramazan Yoldaş okudu basın açıklamasını. On’ların ideallerine, mücadelelerine, bu ülkenin İkinci Kurtuluş Savaşçıları olan Kurtuluş Partililerin sahip çıktıklarını, Antiemperyalist, Antifeodal, Antişovenist mücadeleyi bugün Kıvılcımlı Usta’nın öğrencilerinin dövüştürdüğünü ve bu kavganın zaferle taçlandırılacağını haykırdı Yoldaş’ımız.
And olsun ki, İkinci Kurtuluş Savaşçıları Mahirler’in, Denizler’in, uğruna canlarını feda ettikleri ideallerini ete kemiğe büründürüp Sosyalizmle taçlandıracağız.
Ankara’dan Kurtuluş Partisi Gençliği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.