14 Şubat 2016 Pazar

Antiemperyalist eylemler İTÜ yönetimini neden rahatsız ediyor?


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Antalya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'ne karşı yoldaşlarımızın yaptığı eylemlerden dolayı, Boran Alp Yoldaş'ımız hakkında disiplin soruşturması başlattı.
15 – 16 Kasım 2015'te Antalya'da dünyanın tüm emperyalist devletlerinin katıldığı G-20 Zirvesi düzenlendi. Bu zirvede dünya halklarının kaderlerini belirlediler. Büyük Ortadoğu Projesi’nin Suriye’deki, Türkiye’deki ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki gidişatını değerlendirmek, şekillendirmek için bir araya geldiler. Politikalarını sorunsuzca ilerletmek için, halkları nasıl birbirine düşmanlaştıracaklarını, nasıl ayırıp parçalayacaklarını belirlemek için toplandılar.
Bizler de bu ülkenin gerçek devrimcileri olarak, halkların baş düşmanı olan emperyalistlerin ülkemizde ve dünyada yeri olmadığı göstermek için Antalya'da eylemler düzenledik. Onların hainane planlarını tüm dünyaya teşhir etmek için, zirvenin yapıldığı günler süresince, emperyalistlere Antalya'yı dar ettik. Antiemperyalistliğin, devrimciliğin, vatanseverliğin nasıl yapılacağını dosta da düşmana da gösterdik. Gözaltına alındık, sayımızın azlığına bakmadan düşmana gerekli korkuyu saldık.


Gözaltına alınan yoldaşlarımız hakkında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Savcı kararında; "Soruşturma dosyasına yansıyan Görüntü tespit ve CD çözüm tutanağına göre olay esnasında şüphelilerin şiddet içerikli, silahlı, saldırılı ve terör örgütleriyle bağlantılı herhangi bir olayın gerçekleşmediği belirlenmiştir. ... Yasal düzenlemeler ışığında somut olay değerlendirildiğinde, soruşturmaya konu gösterinin silahsız ve saldırısız gerçekleşmesi karşısında şüphelilere atılı suçun maddi unsurunun oluşmadığı anlaşıldığından..." şeklinde belirtmiş ve kamu adına kovuşturmaya gerek olmadığına karar vermişti. Dolayısıyla eylemimizin meşruluğu kanıtlanmış oldu.
Şimdi soruyoruz: İTÜ yönetimi, ülkemizi Yeni Sevr'e götürmek, BOP'u hayata geçirmek, ülkemizi ve Ortadoğu'yu kana bulamak isteyen AB-D Emperyalistleri'ne karşı yapılan eylemlerden neden rahatsız? Savcılık tarafından bile haklılığı kanıtlanmış bir eyleme katılan öğrencisi hakkında neden soruşturma başlatıyor?
 Bizce bu soruların cevabı çok açık. Çünkü İTÜ yönetimi AKP İktidarı'nın üniversitelerdeki gölgesidir, onların gerici eğitim politikalarını hayata geçirmek için o mevkilere getirilmiş kişilerdir. Bunlar bilimsel ve laik eğitime karşıdırlar. Bunlar ülkemizdeki eğitim sistemini kendi çıkarları yönünde şekillendirerek emperyalistlerin "işine yarayacak" nesiller yetiştirme görevindedir.
Bizi ne gözaltılarınız, ne de soruşturmalarınız yıldıramayacak. Ustamız Hikmet Kıvılcımlı'dan aldığımız teoriyi ve mücadele azmini yitirmeyeceğiz. Antiemperyalist mücadeledeki safımızı asla terk etmeyeceğiz, mücadelemizi zafere ulaştıracağız.

Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi
Kahrolsun AB-D Emperyalizmi
Emperyalistler, İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler
Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.