14 Ocak 2015 Çarşamba

En büyük sevdamızdır devrim

Devrim ateşi bütün bedenimizi sarmış durumda. En derinlerden gelerek ruhumuza çarpan, vicdanımızı okşayan, dudaklarımızdan dökülen bir aşk bu. Ne güzel, ne kadar da hoş bir şey bu devrim.
Ama insanlar bilmezler ki devrim; devrimi devrim yapanların özgür iradesi ve halkların kurtuluş mücadelesidir. İnsanlığından ödün vermemiş kahramanların mücadelesidir devrim.
Devrim, zaferin yüreklerimizi ateşleyen akkoru, geceyi aydınlatan dolunayın parlaklığıdır. Ne olursa olsun masum ve karşılıksız bir adanmışlıktır bu. İnsanın kendi devrimidir kızıl. Bazen bir Partizanın gömleğinden toprağa düşen bir kan damlasıdır binlerce kızıl karanfile rengini veren, bazen dağlarda açan kızıl bir karanfildir. Şubat’ta açan, Ekim’de bereketli meyveler veren bir ağacın kızıl yapraklarıdır. Deniz Gezmiş’tir, Lenin’dir, Hikmet Kıvılcımlı’dır, Che’dir, onu arayanlarındır ve bilfiil devrim adına her şeydir.
Devrim zaferin, halkların kurtuluşunun kızıl yolculuğudur. Kızıl bayrağımızın zeminidir ve katiyen kalbimizden sökülüp alınamaz. Bazen bir yoldaşın ellerindeki sıcaklıktır kızıl. Bazen ise sempatizanın sloganındaki kelimelerdir o kızıl. Özgürlük yolunda atılan bir adımdır, kızıla çalan bir gökyüzüdür, devrim sabahının ve bir akşam partizanın silahının ucundan ateşlenen bir zafer fişeğidir kızıl. Yoldaşın tam göğsünden çıkardığı bir yumruktur. Evladını kaybetmiş bir annenin isyanıdır kızıl. İnsanlığın bestelediği kızıl bir zafer marşıdır.
İşte o kızıl halktır! O kızıl bir özgürlüktür! Kızıl şereftir! Kızıl onurdur! Kızıl bir başkaldırıdır haksızlığa karşı; kızıl bir devrimdir…

Yaşasın Kızıl Devrimimiz!

Konya’dan Kurtuluş Partili Bir Genç Yoldaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.