8 Ocak 2014 Çarşamba

"Gençliği kim güdecek" kavgasında yeni adım: Cemaat yurtları hazineye mi devredilecek?

Tayyipgiller ile Fethullah Gülen'ın cemaati arasında çıkan çatışma devam ediyor. Taraflar birbirine dört bir yandan saldırırken, çatışmaların biri de gençliğin büyük bir sorunu olan yurtlar konusunda yapılmak isteniyor.

"Vakıflar tarafından yurt ve pansiyon olarak kullanılmak üzere inşa edilen her türlü bina, yapı ve tesisler ile taşınmazlar ihtiyacı bulunan kamu idarelerine yapılış amacında kullanılacak şekilde tahsis edilmek üzere bedelsiz olarak Hazineye devredilebilecek. Söz konusu maddeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Haziran 2013'te görüşülürken yasama yılı tatili nedeniyle yarım kalmış, maddeler de kadük durumuna düşmüştü. Yeni torba yasayla maddeler tekrar gündeme geldi (Yurt Gazetesi - 8 Ocak 2014)."


Yıllardır gençliği kafadan silahsız hale getirmek için var güçleri ile çalışan tüm bu kurumların arasındaki pislik dolu ilişkinin başka bir ayağı da açığa çıkmış oldu. Cemaatin güç aldığı yapılardan biri dershaneler ve bunlara bağlı öğrenci yurtlarıydı. Bu kurumlar aracılığıyla kendi ortaçağcı ideolojisini gençlere dikte etmekte cemaat. Kendi hiyerarşilerine aldıkları öğrencileri daha sonra devlet ve şirketlerde çeşitli kademelere yerleştirerek, emperyalizmin kendilerine verdiği emirlerin aksamadan yerine getirilmesini sağlıyorlardı böylece.

Şimdi AKP, bu yasa ile birlikte yurtların kendi eline geçmesini sağlayacak, hem de bedelsiz olarak. Böylece AKP, yıllardır cemaat hesabına aralarından su sızmadan işleyen çarkları kendi çıkarlarına kullanmaya başlayacak. Bu olay iki şeyi gösteriyor bizlere.

Birincisi, Tayyipgiller ellerinde tuttukları iktidarı asla ama asla bırakmayacaklar ve gençliği kafadan silahsızlandırma çalışmalarına daha çok hız verecekler.  Ayrıca yıllardan beri bu kafadan silahsızlandırma çalışmalarına da göz yumduklarını da teşhir etmiş oluyorlar.

İkincisi, iktidara muhalefet eden her kesime güç gösterisi yaparak, aynı saldırıyı onlara yapacaklarını gösteriyorlar. Bu kapsamda mevcut devlet yurtlarını daha çok baskı altına alacaklar.

Ancak Tayyipgiller yanılıyor. Çürümüşlükleri o kadar ortaya çıkmış durumdaki, her türlü uzlaşma çabalarına rağmen iktidarları yama tutmuyor. Halkımıza karşı gösterdiği güç gösterisi pozu ise, Taksim-Gezi direnişinden sonra sökmeyecektir.

Hem öğrenci gençliği kafadan silahsızlandırma çalışmalarına, hem de halkı baskı altına alma ve sindirme çalışmalarına karşı mücadele sürecektir. Öğrenciler, parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitim ve ucuz barınma hakkını mutlaka elde edeceklerdir.

Kurtuluş Partisi Gençliği'nden bir yoldaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.