6 Ocak 2014 Pazartesi

Ali İsmail Korkmaz'ın katilleri kaçamayacak

Onu hepimiz tanıyoruz. Daha 19'unda, haklı mücadelesi için çıktığı sokaklarda, parababaları tarafından faşist ideoloji ile şartlandırılmış kişiler tarafından acımasızca katledildi Ali İsmail Korkmaz. Bugün parababaları mahkemeleri, onun katillerini hem korumak, hem de yaptıkları açıklamalarla onları şartlayan AKP iktidarını korumak için bin bir çeşit oyun oynayarak, kendi koyduğu kanunları çiğneyerek çürümüşlüğünü ortaya koydu bir kez daha.

Yurt Gazetesi'nden aktarılan habere göre, Eskişehir'de katıldığı Taksim-Gezi isyanı eylemlerinde uğradığı sopalı saldırıdan sonra ağır yaralanan, doktor gözlemleri sonrası evine gönderilen ve artan baş ağrıları dolayısıyla tekrar hastaneye kaldırılan ve 38 gün komada kalan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili dava, olaya tanık olduğu tespit edilen 24 kişinin Eskişehir Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dinlenmesi ile başladı. Ancak avukatlar "sanıkların dinlenmesinden önce tanıkların dinlenmesinin usüle aykırı" olduğu tespitini iletti ve mahkeme heyeti mahkemeyi 28 Şubat 2014'e erteleme kararı aldı.

Tanıkların önceden dinlenmesi talebi ise Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapıldı. Durumun böyle olduğunu bilerek, kasıtlı olarak, kanıtları yok etme ve tanıkları baskı altında tutma amacıyla böylesine sinsice bir uygulamaya gitti parababalarının mahkemeleri. Aynı mahkemenin kasıtlı olarak olayın yaşandığı Eskişehir'den Kayseri'ye alınması gibi.

Davaya destekçi olarak İstanbul, Ankara ve Eskişehir barolarından 100'e yakın avukat katıldı. Mahkemenin ertelenme kararından sonra Ali İsmail'in abisi Gürkan Korkmaz basın açıklamasında bulundu ve erteleme kararının olumlu olduğunu belirtti.

Dava sırasında ve sonrasında sık sık "Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur" ve "Ali için adalet istiyoruz" sloganları atıldı.

Kurtuluş Partisi Gençliği'nden bir yoldaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.