27 Aralık 2012 Perşembe

Kurtuluş Partisi Gençliği, YURT-KUR davasından beraat etti

Yaşasın gençliğin devrimci mücadelesi
Kurtuluş Partisi Gençliği tarafından, üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunların temelinde cemaat evlerine, tarikat yurtlarına alan açılması için YURT-KUR’un yeterli sayıda yurt açmaması olgusunun bulunduğunu teşhir etmek için “Yurt-Kur Uyuma, Öğrenciye Yurt Kur!” sloganı etrafında bir kampanya örgütlenmişti.
Kampanyanın finalinde, ülke çapında toplanan binlerce imzayı YURT-KUR Genel Müdürlüğüne teslim etmek amacıyla yürüyüş ve temsili yurt temeli atma eylemi gerçekleştirilmişti. Eylemden sonra, imzaları kuruma teslim eden arkadaşlarımız, çıkışta kampanyayı duyuran bir pankart açtıklarında özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kalmışlar, ancak özel güvenlik terörüne yenilmeyen arkadaşlarımız, dışarıda bekleyen yoldaşların da desteğiyle eylemlerini sürdürebilmişlerdi. Pankart açan yoldaşlarına yapılan haksız saldırı karşısında haklı tepkilerini ortaya koyan Kurtuluş Partili Gençlerin bu tepkileri ise, polisin usulsüz ve haksız bir gözaltı işlemiyle karşılaşmıştı.
İşte bu eylemlerin karşılığı çabuk tebliğ edilmişti Tayyipgiller tarafından. 43 yoldaşımıza “2911 sayılı yasaya muhalefet”, “İzinsiz gösteri yürüyüşü düzenlemek”, “Uyarıya rağmen dağılmamak”, “görevli memura direnmek”, “kamu malına zarar vermek” suçlarından dava açılmıştı.
2 yılı aşkın bir süredir süren davada, tüm sanıklar, tüm suçlamalardan beraat ettiler.
Hukuka ve adalete uygun olan da buydu. Her şeye rağmen, “bağımsız” düşünebilen ve hukuka uygun karar verebilen gerçek hâkimlerin tükenmemiş olması da ayrıca sevindirici olmuştur.
Ustamızın sözüyle bir kez daha muştuluyoruz: Yıldırılamaz Gençlik!

Ankara’dan Kurtuluş Partililer


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.