7 Nisan 2012 Cumartesi

Soruşturma terörüne son!

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’nce, aralarında Kurtuluş Partisi Gençliğinin de bulunduğu 65 kişiye soruşturma açıldı.

8 Mart 2012 günü Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, okulumuzun bir öğrencisine poşu takması bahanesiyle faşistler silahla tehdit ederek saldırmıştır. Bu Faşist saldırı tüm devrimci-ilerici-yurtsever gençliğin tepkisini çekmiştir.

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak bizler de bu olaya sessiz kalmadık. Önce, olayın olduğu akşam polis karakolu önünde toplanarak olayda ihmali bulunan okul yönetiminden ve tespit edilebilen bir faşistten şikâyetçi olduk.
Ertesi gün (9 Mart günü) ise devrimci-demokrat öğrencilerin ortak kararıyla Mühendislik Fakültesinde, faşistlerce gerçekleştirilen bu eyleme tepki duyan herkesin katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında sloganlar ve dövizlerle gerek faşizm ve uzantıları teşhir edildi, gerekse ihmali bulunan üniversite yönetimi protesto edildi.
Olaysız biten basın açıklaması sonucunda bizzat Dekan Yardımcısının “Demokratik ve haklı tepkinizi gösterdiniz” şeklindeki beyanlarına rağmen birkaç gün sonra aralarında Kurtuluş Partisi Gençliği’nden 3 arkadaşımızın da bulunduğu 65 kişiye okul yönetimi tarafından soruşturma açıldı.
Soruşturmalara cevaben 30 Mart günü yaptığımız savunmalarda, alınan ortak kararla yapılan eyleme sahip çıktık. Anayasal demokratik protesto hakkına sahip çıktık ve bu hakkın sınırlanmasının mümkün olmadığını soruşturmacıların yüzüne haykırdık.
Tayyipgiller tarafından üniversitelerin yönetimine atanan gerici-Ortaçağcı yönetimler baskılarını her gün biraz daha ilerici, yurtsever öğrenciler üzerinde hissettiriyor. Ama biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, yapılan haksızlıklara dayatmalara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Çünkü Usta’mız Kıvılcımlı’dan öğrendiğimiz “Yıldırılamaz Gençlik!” şiarıyla mücadeleye atıldık.
 Laik-Demokratik-Anadilde Eğitim için, Bilimsel Üniversiteler için, gerçek demokrat öğretim üyelerimizle ve üniversite çalışanlarımızla dayanışma içinde mücadelemiz devam edecek.

Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Sosyalizm!
Yaşasın Demokratik, Laik, Anadilde Eğitim Mücadelemiz!


İskenderun’dan Kurtuluş Partili Gençler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.