7 Nisan 2012 Cumartesi

Kurtuluş Partisi Yöneticileri Tekirdağ’da Açılan “Emek Hırsızı ÖSYM” Davası’ndan Beraat etti

Kamuoyunda “Şifre Skandalı” olarak bilinen, geçen yıl yüz binlerce öğrencinin sokaklara dökülmesine neden olan ve Tayyipgiller iktidarının yüz karalarından olan kopya olayı nedeniyle Tekirdağ’da da öğrenciler sokağa dökülmüştü. Yapılan bu eylem nedeniyle Kurtuluş Partisi İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina ve yine Kurtuluş Partisi yöneticileri Çağatay Döldöş ve Ethem Erten Kırk’a, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme ve Yönetme, Bunların Hareketlerine Katılma”dan dava açılmıştı.
5 Mart 2012 tarihinde Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, öncelikle sanıkların savunmaları alındı.

Sanıklardan Pınar Akbina, yapılan bu eylemlerin çok haklı olduğunu, yaşanan Şifre Skandalı nedeniyle günlerce Türkiye’nin dört bir yanında eylemler yapıldığını, bu süreçte 3 gencin intihar ettiğini ve hiçbir yerde böyle bir dava açılmadığını; sadece Tekirdağ’da böyle bir dava açıldığını belirtti. Ve bu davanın bir demokrasi ayıbı olduğunu, gençliği susturmaya, sindirmeye yönelik olduğunu belirtti.
Çağatay Döldöş ve Ethem Erten Kırk da bu eylemin gayet haklı bir eylem olduğunu ve demokratik bir hakkın kullanımı olduğunu belirttiler.
Sanık avukatları adına söz alan Av. Tacettin Çolak, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir dava açılmazken Tekirdağ’da açılmasının bilinçli olarak buradaki gençliğe gözdağı vermek olduğunu ve Öğrencilerin değil Şifre Skandalı’nı gerçekleştirenlerin yargılanması gerektiğini belirterek, derhal Beraat Kararı verilmesi gerektiğini belirtti.
Av. Ayhan Erkan da, Tekirdağ’da Kurtuluş Partisi’ne yönelik özel olarak baskı uygulanmaya çalışıldığını belirterek, kalabalık bir eylem olmasına rağmen üç Kurtuluş Partilinin özel olarak seçilerek haklarında dava açıldığını söyledi.
Dava sonucunda Mahkeme üç Kurtuluş Partili hakkında Beraat Kararı verdi.


Tekirdağ’dan Kurtuluş Partililer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.