7 Nisan 2012 Cumartesi

Kurtuluş Partisi Gençliği Beyazıt ve Halepçe Katliamlarını lanetledi

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, 1978 yılında Eczacılık Fakültesi önünde faşist güçler tarafından bombalanarak can veren 7 devrimci öğrenci arkadaşımızı ve 1988 yılında Halepçe’de kimyasal bombalarla katledilen Kürt kardeşlerimizi anmak amacıyla, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu Eczacılık Fakültesi önünde bir basın açıklaması düzenledik.
Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklamamızı Kurtuluş Partisi İstanbul Gençliği adına Evrim Bin Yoldaş okudu.
Evrim Yoldaş; halk düşmanı Tayyipgiller tarafından susturulmaya, yıldırılmaya ve bilinçsizleştirilmeye çalışılan, İşçi Sınıfımızın devrimci müttefiki gençliğe yapılan saldırıların, sadece dün değil, bugün de aynı şiddetle devam ettiğini belirtti. Özellikle mücadele eden gençliğin, Finans-Kapital ve onun yeryüzündeki gölgesi olan politikacılar tarafından tüm çabalara rağmen sindirilemediğini ve gençliğin karşısına her fırsatta düzenin yarattığı ve kullaştırdığı güçler çıkarılarak nefes alacak alan bırakılmadığını vurguladı.

Evrim Yoldaş; dört gün önce 41’inci yıldönümü gerçekleşen 12 Mart Faşist Darbesinin ve 17’inci yıldönümü gerçekleşen Gazi Katliamı’nın, gençliğin ve ezilenlerin mücadelesine engel olmak amacıyla yapılan adice saldırılar olduğunu hatırlattı. Bu olaylara benzer bir şekilde 16 Mart Katliamı’nın da hem gençliğin tepkilerini, hem de ezilen halkların mücadelesini durdurmak için yapılmış olduğunu belirterek sözlerine devam etti.
Günümüzde ise aynı baskıların Tayyipgiller eliyle sürdüğünü, “4+4+4 kesintili eğitim modeli”yle ve öğrencilere yapılan saldırılarla, gençliğe duyulan kinin ortaya çıktığını belirten Evrim Yoldaş, Beyazıt’ta öldürülen 7 öğrencinin katilinin CIA-Kontrgerilla destekli faşistler olduğunu ve halkımızın zamanaşımına uğrayan davanın faillerinden hesap soracağını ifade etti.
Tıpkı 16 Mart Katliamı gibi zamanaşımına uğrayan “Sivas Katliamı” davasının da aynı güçlerce desteklenen Ortaçağcı Şeriatçılar tarafından yapıldığını da sözlerine ekledi.
Evrim Yoldaş; bu Katliam’dan tam 10 yıl sonra yapılan Halepçe Katliamı’nın ise, gelişen Kürt Ulusal Hareketini durdurmak amacıyla, Irak hükümeti tarafından yapıldığını ve ezilen halklar ile dayanışma içinde olunması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.
Açıklama sonrasında, 16 Mart 1978’de katledilen devrimcilerin anısına Eczacılık Fakültesi önüne kızıl karanfiller bıraktık. Hayatını kaybeden devrimci gençlerin adlarını hep birlikte “Burada”diyerek haykırdık.
Eylemimiz boyunca sık sık “16 Mart’ı Unutmayacağız”, “Kahrolsun MİT-CIA-Kontrgerilla”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Sosyalizm” sloganlarını attık.


İstanbul’dan Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.