10 Mayıs 2024 Cuma

Marmara Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in Adı Siliniyor!


Marmara Üniversitesi, Cumhuriyet'in izini tozunu silme merkezi olmaya devam ediyor. 

Daha önce Halkın Kurtuluş Partisi ve Halkçı Hukukçuların ısrarlı taleplerine rağmenAKP Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanı olabilmesi için beyan etmesi gereken diploma hakkında kamuoyunu aydınlatacak bilgileri vermeyen Marmara Üniversitesi, şimdi de Anayasaya aykırı biçimde, bilimsel şal ile örtünerek hilafet güzellemesi yapmakta, Cumhuriyet’e açıkça meydan okumaktadır.

8 Mayıs 2024 tarihinde Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü tarafından “İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı” başlığıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılışında yurtsever, laik halkımıza 2014 yılında Sorosçu Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak dayatılan Ortaçağcı Gerici zihniyete sahip Ekmeleddin İhsanoğlu açılış konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasının başlığı ise “Hilafetin İlgasının Tedaileri (çağrışımları) ve Boşluğu Doldurma Gayretleri...” Varlığını sürdürdüğü dönemlerde halkın maddi ve manevi olarak sömürülmesinin bir aracı olarak kullanılan hilafet, olsa olsa o sömürü aracından yoksun olanlar için ihtiyaç olabilir.

Mustafa Kemal önderliğindeki Antiemperyalist Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın zaferiyle kurulan Laik Cumhuriyet’in tarihe gömdüğü hilafetin bir boşluk yarattığını öne sürerek bilimsel şal ile hilafet propagandasının yapıldığı bu etkinlik, Marmara Üniversitesi’ni hileyle ele geçiren yönetimin üniversitenin alnına sürdüğü bir başka kara leke olarak tarihe geçmiştir. Cumhuriyet’in adı, Ortaçağcı Gericiler tarafından silinmektedir. Bunun yanında bilime takla attıran söylemlerle, var olduğu dönemlerde sömürgecilerin, emperyalistlerin uşaklığını yapan hilafetin güya sömürge karşıtı bir niteliğe sahip olduğu yalanına insanlarımız inandırılmaya çalışılıyor. Tarihi tersyüz eden bu sözde tartışmalarla, Marmara Üniversitesi’nde bilimsel çalışma yerine bilinç bulandırma çalışması gerçekleştirilmektedir.

Marmara Üniversitesi, Ortaçağcı Gericilerin ve onların koltuk değneği CIA Milliyetçilerinin bilimsel şalla örtüldüğü etkinliklerle, gün geçtikçe kuruyan bir ağaç haline getirilmektedir. Bu gidişe karşı Marmara Üniversitesi öğrencileri, demokratik, laik, yurtsever duyarlılıkla “artık yeter” demeyi bilmelidir. Kuru ekmeğe muhtaç hale getirilmiş, temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılmış halkımızın yeni hilafet hülyalarına ihtiyacı yoktur. İhtiyacımız olan Tam Bağımsız Türkiye’dir.

9 Mayıs 2024 

Kurtuluş Partisi Gençliği

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.