11 Haziran 2021 Cuma

Öğrenciye ‘paran varsa oku’ diyen MEB’den 1 Milyon TL’lik tatil keyfi!

Eğitimdeki eşitsizliklerin iyice gün yüzüne çıktığı, halk çocuklarına eğitimin haram edildiği, AKP’giller’in kirli ilişkilerinin ve kamu malı hırsızlıklarının gündemden düşmediği şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı bizleri hiç şaşırtmayan bir skandala imza attı. Milyonlarca öğrencinin mağdur olduğu bu dönemde MEB, Antalya’da “Bilim Sanat Merkezleri Programlarının Revize Edilmesi ve Yardımcı Ders Materyallerinin Hazırlanması” için ‘her şey dahil’ konseptiyle 5 yıldızlı bir otelde düzenlenecek etkinliğe tam 1 milyon 51 bin TL harcayarak AKP’giller’in halk düşmanı, kamu malı vurguncusu yüzlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Binlerce öğrenci internete ulaşamadığı için temel haklarından biri olan eğitim hakkından mahrum kalıyor. MEB ise öğrenciler için harcaması için kendisine emanet edilen bütçesiyle “etkinlik” adı altında aslında tatil olan bu organizasyonu düzenliyor.

2,4 milyon öğrencinin EBA’ya erişimi yok

Milyonlarca öğrenci gerekli materyalleri sağlayamadığı için uzaktan eğitimden faydalanamıyor. Sadece öğrenciler için değil, öğretmenler için de bu durum eziyete dönüşmüş durumda. Sınavların ertelenmesi, yüz yüze eğitimlerin başlaması gibi birçok konuda milyonlarca öğrenci MEB’e tepkilerini dile getirip seslerini duyurmak için sosyal medyadan kampanyalar düzenliyor. Ama bu durum MEB’in umurunda değil. Çünkü öğrencilerin düzgün eğitim alıp almaması da hiçbir zaman MEB’in ilgi alanına girmemiştir. Öğrencilere ‘paran varsa oku yoksa kapı dışarı’ denilmiş ve parası olanlar el üstünde tutulmaya, parası olmayanlar ise ‘ne halin varsa gör’ denilerek kaderine terk edilmeye devam edilmiştir.

Biz öğrenciler olarak MEB’in öğretmen-öğrenci düşmanı, halk düşmanı politikalarını protesto ediyoruz! Antalya’da keyif çatmalarını değil mağdur arkadaşlarımıza yardım edilmesini istiyoruz. Ama maalesef bu vurgun-soygun-sömürü düzeni devam ettikçe bunun mümkün olamayacağını da biliyoruz.

İşte bu yüzden biz Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, Halk Kurtuluşçu Liseliler olarak, “Gençlik Sömürü İstemiyor” diyoruz. Eşit, parasız, bilimsel ve laik bir eğitim istiyoruz. Bize ayrılmış bütçeyle tatil gibi etkinlik düzenleyen bir MEB istemiyoruz!

Sizleri Halkın Kurtuluş Partisi saflarında bu sömürüye karşı, halkımızın varlıklarını babalarının malı gibi yağmalayanlara, yandaşlarına peşkeş çekenlere karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Bizler Halk Kurtuluşçu Liseliler olarak, sizleri de bizimle birlikte Halkın Kurtuluş Partisi saflarında örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.

Yaşanabilecek Bir Gelecek İstiyoruz!

Yaşasın Demokratik, Laik, Eşit ve Parasız Eğitim!

Halk Kurtuluşçu Liseliler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.