12 Nisan 2021 Pazartesi

Uydurma suçlarla barınma hakkımızı elimizden alamayacaksınız! Gençlikten korkuyorsunuz! Korkmaya devam edin!

 


9 Nisan tarihinde Resmi Gazete’de bir karar yayınlandı. Bu karara göre, devlet yurtlarında barınacak öğrenciler için artık “Cumhurbaşkanına hakaret etme, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” gibi suçlardan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak şartı getirildi. Yani bu uydurma, zorlama suçlardan yargılanıp hüküm giyen gençler devlet yurtlarında barınamayacak. Üstelik AKP’giller bu sözde suçları hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti, cinsel suçlar gibi ‘adi suç’ olarak adlandırılan suçlarla aynı madde kapsamına alarak Devrimci-Yurtsever öğrencileri sapıklarla, torbacılarla bir tutuyor.

Herkesin çok iyi bildiği gibi, AKP iktidarında Cumhurbaşkanına hakaret adı altında yüz binlerce insana uyduruk gerekçeler gösterilerek davalar açıldı ve binlerce insan da haksız yere hüküm giydi. Şu anda Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden Tayyip Erdoğan, hala yürürlükte olan yasalara göre Cumhurbaşkanlığı için gereken dipilomaya sahip olmamasına rağmen, o koltuğu resmen gasp etmiş olmasına rağmen, sanki ortada yasalar çerçevesinde geçerliliği olan bir Cumhurbaşkanlığı varmış gibi, vatandaşların yasal çerçevelerde gösterdikleri haklı tepkiler üzerinden hakaret davaları açıldı. Sosyal medya paylaşımları, anayasal haklar çerçevesinde dahil olunan gösteriler, hatta iki kişi arasında geçen sohbetler, telefon görüşmeleri bile bu davalara gerekçe gösterilerek halkımızın AKP’giller’e, yani onların soygunlarına, vurgunlarına, halk düşmanlıklarına tepki göstermesi engellenmek istendi. Son dönemde Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı Demokratik Özerk Üniversite talebiyle gerçekleştirilen eylemler ve sosyal medya paylaşımları yüzünden de birçok arkadaşımız bu hukuk dışı suçlamalara maruz kaldı.

Şimdi de bu hukuksuz, uydurma suçlamalarla kendi hukuk bürolarına çevirdikleri yargı kurumları tarafından haksızca cezalandırılan gençlerin barınma haklarından faydalanmasını engellemek istiyorlar. Bunu yapmalarındaki amaç da Devrimci-Demokrat-Yurtsever gençlerin yurtlarda halk çocuklarıyla buluşmasını, AKP’giller’in halk düşmanı yüzünü onlara göstermesini, örgütlenmesini engellemektir.

Temel insan haklarından biri olan barınma hakkını gençlere parayla kullandıran, üstelik devlet yurtlarının sayıca az olmasından dolayı gençleri cemaatlerin, tarikatların eline mahkum eden AKP’giller, devlet yurtlarından kendisine muhalif olan gençleri de uzaklaştırarak oraları da tamamen Ortaçağcı gericilerin, faşistlerin kontrolüne bırakmayı hedefliyor.

Ancak bu ülkenin Devrimci-Demokrat-Yurtsever gençleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da baskılara boyun eğmeyecek, mücadeleyi yükseltecek. Ve eninde sonunda AKP’giller, işledikleri tüm suçların hesabını tek tek verecek. İşte o zaman, Demokratik Halk İktidarı'nda, öğrencilerin beslenme barınma gibi temel hakları da dahil olmak üzere eğitim tamamen ücretsiz olacak ve herkes eşit bir şekilde bu haklardan yararlanacak.

12.04.2021

Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.