9 Mayıs 2019 Perşembe

Üç fidan yaşıyor, HKP savaşıyor!



Kurtuluş Partisi Gençliği Üç Fidan’ı Mezarları Başında Andı

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, 6 Mayıs 1972’de 12 Mart Faşist Cuntası tarafından katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı bedence aramızdan ayrılışlarının 47. yıldönümünde mezarları başında andık.
Üç Fidan'ın Anti-Emperyalizm’e, Anti-Şovenizm'e ve Anti-Feodalizm’e karşı vermiş olduğu mücadelenin tek ve gerçek savunucuları olan Kurtuluş Partisi Gençliği bugün saat 18:30’da Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu kapının önünde kortej oluşturduk.
Üç Fidan’ın mezarlarının bulunduğu yere doğru Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, 6.Filo’yu Unutmayın!”, “Katil NATO Ortadoğu’dan Defol!”, “Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi”, “Üç Fidan Yaşıyor HKP Savaşıyor!’’, “Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız!” sloganlarıyla yürüdük. Denizler’in mezarları başında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunarak basın açıklaması gerçekleştirdik. Basın açıklamasını Kurtuluş Partisi Gençliği adına Deniz Yoldaş okudu.
Açıklamada Üç Fidan’ın Anti-Emperyalist, Anti-Feodalist ve Anti-Şovenist mücadelelerine vurgu yapılarak, onların mücadele mirasçılarının Kurtuluş Partisi Gençliği ve Kurtuluş Partililer olduğu ifade edildi.
Açıklama, “Bizler, Kurtuluş Partisi Gençliği olarak Denizler’in tek ve gerçek savunucusu olduğumuzu biliyoruz. Kuvayimilliyeciler’den, Mustafa Kemal’lerden, Hikmet Kıvılcımlı’lardan, Mustafa Suphi’lerden, Denizler’den, Mahirler’den ve emperyalizme karşı mücadele etmiş onlarca yiğit devrimciden aldığımız bilinçle ABD-AB Emperyalizmine karşı mücadelemiz devam ediyor. Deniz Yoldaş’ın babasına mektubunda ifade ettiği gibi “Biz Türkiye’nin İkinci Kurtuluş Savaşçılarıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da. Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşında olduğu gibi. Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz .” ifadeleriyle sona erdirildi.
Kurtuluş Partisi Gençliği Denizler’in, Hüseyin’lerin, Yusuf’ların, Mahirler’in bizlere bıraktığı bayrağı en yükseklerde dalgalandıracağını ve Demokratik Halk İktidarı’nı kurup Sosyalizmi zafere ulaştıracağını bir kez daha haykırdı. 6 Mayıs 2019

Ankara’dan
Kurtuluş Partisi Gençliği


İstanbul

Halkın Kurtuluş Partisi İstanbul İl Örgütü olarak 5 Mayıs tarihinde üç fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan Yoldaşları andık. Etkinliğimizi Hüseyin Can Pala ve Kıvılcım Aslan Yoldaşlarımızın sunumuyla gerçekleştirdik.
Kıvılcım Aslan Yoldaş Denizler’in de partimiz gibi antiemperyalist çizgide olduklarına vurgu yaparak onların tek ve gerçek devamcılarının biz Kurtuluş Partililer olduğunu belirtti.
 Kıvılcım Yoldaş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Denizler Mustafa Kemal’e ve Kurtuluş Savaşı’na sahip çıkarlardı, Ortaçağcılığa karşılardı, tam bağımsız bir Türkiye için savaşan namuslu, yiğit, dürüst, kalpleri devrim ateşiyle atan tertemiz gençlerdi. Kurtuluş Partisi Gençliği olarak Denizler’in, Mahirler’in kendilerini ne için ateşin kalbine attıklarını biliyoruz, anlıyoruz ve hissediyoruz. Onlar bu ülkenin tam bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan ölüme giderken, biz de günümüzde benzer durumlarla karşı karşıyayız. Büyük Orta Doğu Projesi tüm hızıyla devam ederken, ülkemizin ekonomik ve siyasi durumu berbat haldeyken, şeriatın soğuk nefesini sürekli ensemizde hissederken biliyoruz ve söylüyoruz ki zafer elbet biz devrimcilerin olacaktır.”
Anma etkinliğimizde partimiz Genel Başkanı Nurullah Ankut, o dönemde birlikte İstanbul Üniversitesinde okuduğu ve ortak devrimci eylemlerde bulunduğu Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla ilgili anılarını paylaştı. Nurullah Ankut, konuşmasında Deniz’i aynı üniversitede okuduklarından dolayı tanıdığını fakat Hüseyin ve Yusuf’u Ankara’da oldukları için tanımadığını aktardı.
Ankut, konuşmasında dönemin koşulları ve günümüz koşullarını karşılaştırarak önemli tarihi değerlendirmeler yaptı.
Anma etkinliğimiz kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.